Martin Lawrence

Martin Lawrence

Martin Lawrence
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 16.4.1965

Doğum Yeri: Frankfurt, Almanya

ABD'li komedyen, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Martin Fitzgerald Lawrence'tur. İsmini ABD'li siyahi insan hakları savunucusu Martin Luther King ve ABD eski başkanı John Fitsgerald Kennedy'den almıştır. Babasının ABD ordusundaki görevi nedeniyle bulunduğu Almanya'da dünyaya gelmiştir. Kendisi henüz küçük yaştayken babası ordudan istifa etmiş ve ailesiyle birlikte ABD'ye dönmüşlerdir.

Martin (1992), Vay Anam Vay (2000), Vay Anam Vay (2006), Çılgın İkili (1995) ve Çılgın İkili II (2003) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2022 Bad Boys 4
2020 Bad Boys: Her Zaman Çılgın
2019 The Beach Bum
2015 Big Sean Feat. Chris Brown, Ty Dolla $ign: Play No Games (Kısa Video)
2011 Vay Anam Vay: Babasının Oğlu
2010 Çılgın Cenaze
2008 Okul Gezisi
2008 Eve Hoşgeldin Roscoe Jenkins
2007 Çılgın Motorcular
2006 Vay Anam Vay 2
2006 Çılgın Dostlar (Seslendirme)
2006 Boog & Elliot's Midnight Bun Run (Kısa Video - Seslendirme)
2005 Rebound
2003 Çılgın İkili II
2003 Bela İşbaşında
2001 Daha Kötüsü Olamaz
2001 Black Knight
2000 Vay Anam Vay
2000 Jermaine Dupri Feat. Nas & Monica: I've Got to Have It (Kısa Video)
1999 Şaşkın Dedektif
1999 Müebbet Kuşları
1997 Kaybedecek Bir Şey Yok
1996 A Thin Line Between Love and Hate
1995 Diana King: Shy Guy - Color Version (Kısa Video)
1995 Çılgın İkili
1992 Bumerang
1991 Talkin' Dirty After Dark
1991 House Party 2
1990 Kid 'n Play: Funhouse (Kısa Video)
1990 House Party
1989 Doğruyu Seç

Televizyon

2014 The Soul Man
2014 Partners
1997 Martin
1991 Private Times (TV Filmi)
1990 Kid 'n' Play (Mini Dizi - Seslendirme)
1990 Hammer, Slammer, & Slade (TV Filmi)
1989 A Little Bit Strange (TV Filmi)
1988 What's Happening Now!

Yönetmen

1996 A Thin Line Between Love and Hate

Yapımcı

1997 Martin
2017 Raptors
2011 Vay Anam Vay: Babasının Oğlu
2006 Vay Anam Vay 2
2005 Rebound
2003 Bela İşbaşında
2002 Martin Lawrence Live: Runteldat (Belgesel)
2001 Black Knight
2001 Daha Kötüsü Olamaz
2000 Vay Anam Vay
1996 A Thin Line Between Love and Hate
1994 Martin Lawrence: You So Crazy (Belgesel)

Televizyon

2016 Martin Lawrence: Doin' Time (TV Programı)
2014 Partners
2010 Love That Girl!
2009 1st Amendment Stand Up (Belgesel Dizi)

Senaryo

2002 Martin Lawrence Live: Runteldat (Belgesel)
1996 A Thin Line Between Love and Hate
1994 Martin Lawrence: You So Crazy (Belgesel)

Televizyon

2016 Martin Lawrence: Doin' Time (TV Programı)
1997 Martin
1993 Soul Train Comedy Awards (TV Programı)
1991 One Night Stand (Belgesel Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Martin Lawrence Fotoğrafları

Martin Lawrence Haberleri