Mary Harron

Mary Harron

Mary Harron
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 12.1.1953

Doğum Yeri: Ontario, Kanada

Kanadalı senarist, yapımcı ve yönetmen.

ABD'li aktris Gloria Fisher ve Kanadalı aktör, komedyen, yazar ve yönetmen olan Don Harron’ın kızlarıdır. Harron, 13 yaşındayken ailesiyle birlikte İngiltere’ye taşınmış ve orada Oxford Üniversitesi’nin kolejlerinden biri olan St Anne's Koleji’ne gitmiştir. Gençliğinde İngiliz eski başbakanı olan Tony Blair ile çıkmıştır. Genel olarak filmleri sosyal farkındalık amacı gütmektedir. I Shot Andy Warhol (1996), Amerikan Sapığı (2000) ve The Notorious Bettie Page (2005) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2021 Dali Land
2018 Charlie Says
2014 We the Economy: 20 Short Films You Can't Afford to Miss (Belgesel)
2012 Armani (Kısa Film)
2011 The Moth Diaries
2010 Sonnet for a Towncar (Kısa Film)
2008 Holding Fast (Kısa Film)
2005 The Notorious Bettie Page
2000 Amerikan Sapığı
1996 I Shot Andy Warhol

Televizyon

2020 Emma
2017 Alias Grace (Mini Dizi)
2015 Graceland
2015 The Following
2015 Constantine
2013 Anna Nicole (TV Filmi)
2008 Fear Itself
2007 The Nine
2006 Six Degrees
2006 Big Love
2005 Six Feet Under
2004 The L Word
2002 Pasadena
1998 Oz
1998 Homicide: Life on the Street
1994 Winds of Change (Belgesel Film)
1991 Without Walls (Belgesel)
1988 The Late Show (Belgesel)

Yapımcı

2015 The Real American (Kısa Film)
2010 Sonnet for a Towncar (Kısa Film)
2008 Holding Fast (Kısa Film)
2005 The Notorious Bettie Page
2002 The Weather Underground (Belgesel)

Televizyon

2020 Emma
2017 Alias Grace (Mini Dizi)
2004 Independent Lens (Belgesel)
1991 Edge (Belgesel)

Senaryo

2021 Dali Land
2012 Armani (Kısa Film)
2011 The Moth Diaries
2010 Sonnet for a Towncar (Kısa Film)
2008 Holding Fast (Kısa Film)
2005 The Notorious Bettie Page
2000 Amerikan Sapığı
1996 I Shot Andy Warhol

Oyuncu

2002 Pasadena

Görev Aldığı Yapımlar

Mary Harron Fotoğrafları

Mary Harron Haberleri