Matteo Garrone

Matteo Garrone

Matteo Garrone
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 15.10.1968

Doğum Yeri: Roma, İtalya

İtalyan senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tiyatro eleştirmeni ve fotoğraf sanatçısı Nico Garrone'in oğludur. Silhouette (1996), Terra di mezzo (1996), Gomorra (2008), Reality (2012) ve Masalların Masalı (2015) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2019 Pinocchio
2019 Entering Red (Kısa Film)
2018 Dogman
2017 Delightful (Kısa Film)
2016 Before Design: Classic (Kısa Film)
2015 Masallarin Masali
2012 Reality
2008 Gomorra
2004 Primo amore
2002 L'imbalsamatore
2000 Estate romana
1998 Il caso di forza maggiore (Kısa Film)
1998 Oreste Pipolo, fotografo di matrimoni (Belgesel)
1998 Ospiti
1997 Bienvenido espirito santo (Belgesel)
1996 Silhouette (Kısa Film)
1996 Terra di mezzo

Senaryo

2018 Dogman
2017 Delightful (Kısa Film)
2015 Masallarin Masali
2012 Reality
2008 Gomorra
2004 Primo amore
2002 L'imbalsamatore
2000 Estate romana
1998 Il caso di forza maggiore (Kısa Film)
1998 Ospiti
1997 Bienvenido espirito santo (Belgesel)
1996 Silhouette (Kısa Film)
1996 Terra di mezzo

Yapımcı

2019 Pinocchio
2018 Abbiamo vinto noi
2018 Dogman
2017 Blue Kids
2015 Masallarin Masali
2013 Briganti senza leggenda (Kısa Film)
2012 Reality
2008 Pranzo di ferragosto
2000 Estate romana
1998 Ospiti
1996 Silhouette (Kısa Film)
1996 Terra di mezzo

Oyuncu

2006 Il caimano

Görev Aldığı Yapımlar

  • Dogman, 2018, Yönetmen, Senarist, Yapımcı
  • Gerçeklik, Reality, 2012, Yönetmen, Senarist, Yapımcı
  • Gomorra, Gomorrah, 2008, Yönetmen

Matteo Garrone Fotoğrafları

Matteo Garrone Haberleri