Matthias Schoenaerts

Matthias Schoenaerts

Matthias Schoenaerts
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.12.1977

Doğum Yeri: Antwerp, Belçika

Flaman kökenli Belçikalı aktör, film yapımcısı ve grafiti sanatçısı. 

Sinemaya 13 yaşındayken En İyi Yabancı Film Akademi Ödülü'ne aday gösterilen 1992 yılı yapımı Daens filminde rol alarak adım attı. Loft Filip (2008), Oscar adayı Bullhead (2011), BAFTA ve Altın Küre adayı Rust and Bone (2012) filmlerindeki rolleriyle tanınmıştır.

2015 yılında Fransa'da Sanat ve Edebiyat Mücadelesi Şövalyesi seçildi.

Filmografi

2018 Radegund
2018 Red Sparrow
2018 Kursk
2017 Our Souls at Night
2017 The Racer and the Jailbird
2015 The Loft
2015 Suite Française
2015 A Little Chaos
2015 Far from the Madding Crowd
2015 Disorder a.k.a. Maryland
2015 A Bigger Splash
2015 The Danish Girl
2014 The Drop
2013 Chimpanzee (Belgesel – Anlatıcı)
2013 Blood Ties
2012 Rust and Bone
2012 Death of a Shadow (Kısa Film)
2011 Bullhead
2011 De President
2011 The Gang of Oss
2010 The Pack
2010 Pulsar
2010 Injury Time (Kısa Film)
2009 Afterday (Kısa Film)
2009 My Queen Karo
2008 Left Bank
2008 Tunnelrat (Kısa Film)
2008 Loft
2007 De Muze
2007 Nadine
2006 Retour (Kısa Film)
2006 Love Belongs to Everyone
2006 Black Book
2005 Another Day (Kısa Film)
2005 The End of the Ride (Kısa Film)
2005 Daughter a.k.a. Dochter (Kısa Film)
2005 Exit (Kısa Film)
2005 The One Thing to Do (Kısa Film)
2004 Je veux quelque chose et je ne sais pas quoi (Kısa Film)
2004 A Message from Outer Space (Kısa Film)
2004 Ellektra
2004 Gender (Kısa Film)
2003 Zien (Kısa Film)
2003 Any Way the Wind Blows
2002 De blauwe roos (Kısa Film)
2002 Waternimf (Kısa Film)
2002 Meisje
1992 Daens

Televizyon

2015 De Biker Boys
2010 Duts
2009 Los zand
2008 De Smaak van De Keyser
2002 Stille waters
2001 Flikken

Görev Aldığı Yapımlar

Matthias Schoenaerts Fotoğrafları

Matthias Schoenaerts İle İlgili Haberler