Matthias Schweighöfer

Matthias Schweighöfer

Matthias Schweighöfer
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 11.3.1981

Doğum Yeri: Anklam, Almanya

Alman oyuncu, seslendirme sanatçısı, yönetmen, yapımcı ve şarkıcı. 

Dan Maag ile birlikte Pantaleon Films isimli yapım şirketinin ortağıdır. 

Filmografi

2019 100 Dinge
2019 Resistance
2018 Kursk
2018 Vielmachglas
2018 Hot Dog
2017 Bullyparade: Der Film
2016 Der geilste Tag
2016 Vier gegen die Bank
2016 Robinson Crusoe (Seslendirme)
2015 Der Nanny
2015 Der Kleine Prinz (Seslendirme)
2014 Vaterfreuden
2014 Irre sind männlich
2014 Bibi & Tina
2014 Das Magische Haus (Seslendirme)
2013 Schlussmacher
2013 Kokowääh 2
2013 Frau Ella
2013 Keinohrhase und Zweiohrküken (Seslendirme)
2012 Russendisko
2011 What a Man
2011 Rubbeldiekatz
2010 Friendship!
2010 3faltig
2010 Sammys Abenteuer (Seslendirme)
2009 Night Train
2009 Zweiohrküken
2009 12 Meter ohne Kopf
2009 Must Love Death
2008 Der Rote Baron
2008 Operation Walküre
2008 Der Architekt
2007 Das wilde Leben
2007 Fata Morgana
2007 Keinohrhasen
2005 Kombat Sechzehn
2005 Polly Blue Eyes
2005 Hypochonder (Kısa Film)
2005 Happy End (Kısa Film)
2005 Der blaue Affe (Kısa Film)
2005 Weiße Raben (Seslendirme)
2004 Kammerflimmern
2004 Gold – The Tulse Luper Suitcases
2003 Soloalbum
2003 Die Klasse von’99 – Schule war gestern, Leben ist jetzt
2003 True (Seslendirme)
2002 Nachts im Park
2002 FearDotCom
2002 Die Freunde der Freunde
2002 Ballett ist ausgefallen (Kısa Film)
2001 Herz im Kopf
2000 3 Tage 44 (Kısa Film)
2000 Mein Freund, seine Mutter und die Elbe (Kısa Film)

Televizyon

2017 You Are Wanted
2017 Zanlı
2013 Circus HalliGalli
2012 Tim Sander goes to Hollywood
2010 Tatort
2009 Mein Leben – Marcel Reich-Ranicki
2007 Ein spätes Mädchen
2006 Lulu
2005 Schiller
2004 Kalter Frühling
2004 Baal
2003 Hamlet X
2002 Die Freunde der Freunde
2001 Polizeiruf 110
2001 Tatort
2001 Mein Vater, die Tunte
2001 Das Findelkind – Babykram ist Männersache
2000 Verbotenes Verlangen – Ich liebe meinen Schüler
2000 Babykram ist Männersache
2000 Freunde
2000 Küss mich, Frosch
1999 Spuk im Reich der Schatten
1998 Dr. Stefan Frank – Der Arzt, dem die Frauen vertrauen
1998 Ein Mann fällt nicht vom Himmel
1998 Sıska
1997 Raus aus der Haut
1997 Ärzte
1997 Spuk aus der Gruft

Müzik Videoları

2015 Fliegen
2014 Six60
2013 Blue
2011 Lena Meyer-Landrut
2011 Eiserner Steg (Klavier Version)
2011 Eiserner Steg (Offizielles Video)
2011 Marlon Roudette
2011 The BossHoss & Nena – L.O.V.E.
2009 Silbermond
2008 Maria Mena
2007 Bloc Party

Diskografi

2017 Lachen Weinen Tanzen
2015 Fliegen
2015 Lachen Weinen Tanzen

Tiyatro

2007 Nord
2004 Eins, Zwei, Drei

Sesli Kitap

2008 Slam
2008 Die Traumnovelle
2007 Schöne Verhältnisse
2006 Der Schatten des Windes
2005 Meene Kleene
2005 Lieb mich
2005 Baal
2004 Die Lewins


Görev Aldığı Yapımlar

Matthias Schweighöfer Fotoğrafları

Matthias Schweighöfer Haberleri