Maura Tierney

Maura Tierney

Maura Tierney
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.2.1965

Doğum Yeri: Boston, ABD

ABD'li müzisyen, yapımcı ve aktris.

Tam adı Maura Lynn Tierney'dir. Ailesi İrlanda kökenlidir. Annesi emlakçısı ve babası ise eski bir politikacıdır. Mount Alvernia Academy Elementary ilkokulunda okumuştur. Üniversiteyi ise New York Üniversitesi Dans Bölümü'nde okumuştur.

İlk kez 1987 yılında Student Exchange TV filmiyle oyunculuğa başlamıştır. The Office (2011), ER (1999-2009) dizileri; Liar Liar (1997) ve Oksijen (1999) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2019 The Report
2018 Beautiful Boy
2017 Anything
2012 Nature Calls
2008 Finding Amanda
2008 Çaylak Profesyonel
2008 Baby Mama
2007 The Go-Getter
2006 Diggers
2006 Danny Roane: First Time Director
2004 Welcome to Mooseport
2003 Melvin Goes to Dinner
2002 Uykusuz
2002 The Nazi (Kısa Film)
2002 Rooftop Kisses (Kısa Film)
2001 Scotland, Pa.
2000 Mexico City (Seslendirme)
1999 Oxygen
1999 İçgüdü
1999 Fırtınalı Aşk
1998 The Thin Pink Line
1998 Kirli Yarış
1997 Liar Liar
1996 İlk Korku
1995 Mercy
1993 The Temp
1992 Fly by Night
1992 Beyaz Kumlar
1991 The Linguini Incident
1991 Dead Women in Lingerie

Televizyon

2019 The Affair
2018 Electric Dreams
2013 The Good Wife
2012 Ruth & Erica
2011 The Office
2011 The Whole Truth
2011 Rescue Me
2009 ER
2009 Stuck (TV Filmi)
2008 UCB Comedy Originals (Mini Dizi)
2000 King of the Hill (Seslendirme)
2000 Sammy
1999 NewsRadio
1994 Out of Darkness (TV Filmi)
1994 704 Hauser (Mini Dizi)
1991 Law & Order
1990 Booker
1989 Family Ties
1989 Flying Blind (TV Filmi)
1988 The Van Dyke Show
1988 Crossing the Mob (TV Filmi)
1987 Student Exchange (TV Filmi)

Yapımcı

2016 I Know Jake Gyllenhaal Is Going to Fuck My Girlfriend (Kısa Film)
2007 MaNiC (Kısa Film)
2001 Scotland, Pa.

Görev Aldığı Yapımlar

Maura Tierney Fotoğrafları

Maura Tierney Haberleri