Maya Rudolph

Maya Rudolph

Maya Rudolph
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 27.7.1972

Doğum Yeri: Florida, ABD

ABD'li aktris, ses sanatçısı, komedyen ve şarkıcı. 

Tam adı Maya Khabira Rudolph'tur. Babası müzik yapımcısı Richard Rudolph ve annesi soul şarkıcı Minnie Riperton'dur. Annesi Afro-Amerikan, babası ise Aşkenaz Yahudisidir. 1990'lı yıllarda The Rentals isimli alternatif rock grubunun bir üyesiydi. 2000 yılında Rudolph, Saturday Night Live'da NBC televizyon dizisinde oyuncu olarak yer aldı ve daha sonra 50 First Dates (2004) ve A Prairie Home Companion (2006) gibi filmlerde yardımcı rollerde yer aldı.

Filmografi

2018 Life of the Party
2018 The Happytime Murders
2017 CHiPs
2017 We Don't Belong Here
2017 The Emoji Movie (Seslendirme)
2017 The Nut Job 2: Nutty by Nature (Seslendirme)
2016 Mr. Pig
2016 The Angry Birds Movie (Seslendirme)
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2016 My Entire High School Sinking Into the Sea (Seslendirme)
2015 Strange Magic (Seslendirme)
2015 Maggie's Plan
2015 A Very Murray Christmas
2015 Sisters
2014 The Nut Job (Seslendirme)
2014 Inherent Vice
2014 Big Hero 6 (Seslendirme)
2013 The Way, Way Back
2013 Grown Ups 2
2013 Turbo (Seslendirme)
2011 Bridesmaids
2011 Zookeeper (Seslendirme)
2011 Friends with Kids
2010 MacGruber
2010 Grown Ups
2009 Away We Go
2007 Shrek the Third (Seslendirme)
2006 A Prairie Home Companion
2006 Idiocracy
2004 Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie
2004 50 First Dates
2003 Duplex
2000 Chuck & Buck
2000 Duets
1997 As Good as It Gets
1997 Gattaca

Televizyon

2018 The Good Place
2018 Forever
2017 Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special
2017 Nobodies
2017 Unbreakable Kimmy Schmidt
2017 Tour de Pharmacy (TV Filmi)
2017 The Gong Show
2017 Big Mouth
2017 Big Hero 6: The Series (Seslendirme)
2017 A Christmas Story Live!
2016 The Grinder
2016 Mike Tyson Mysteries (Seslendirme)
2016 Angie Tribeca
2016 Maya & Marty
2016 Brooklyn Nine-Nine
2016 Documentary Now!
2015 Comedy Bang! Bang!
2015 The Spoils Before Dying
2015 Drunk History
2014 Portlandia
2014 The Maya Rudolph Show
2014 The Awesomes (Seslendirme)
2014 Family Guy (Seslendirme)
2012 Saturday Night Live
2011 Up All Night
2009 The Mighty B! (Seslendirme)
2008 Kath & Kim
2007 The Simpsons (Seslendirme)
2006 Campus Ladies
2000 Action
2000 City of Angels
2000 Saturday Night Live
1997 The Devil's Child (TV Filmi)
1996 Chicago Hope

Görev Aldığı Yapımlar

Maya Rudolph Fotoğrafları

Maya Rudolph Haberleri