Mazlum Çimen

Mazlum Çimen

Mazlum Çimen
Müzik, Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.6.1958

Doğum Yeri: Kahramanmaraş, Türkiye

Türk bale ve keman sanatçısı, müzisyen ve oyuncu.

Birçok film ve televizyon dizinin müziklerini yapmıştır. İstanbul Devlet Konservatuvarında dört yıl keman eğitimi aldıktan sonra aynı okulun bale bölümüne geçti. Bu bölümden 1981'de mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesinde bale sanatçısı olarak görev aldı ve halen bale sanatçılığına devam etmektedir. Türk Halk müziği sanatçısı Nesimi Çimen'in oğludur.

Nokta filmiyle 2008 yılında 30. Montpellier Film Festivali, 45. Antalya Film Şenliği ve 15. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde; Martılar Açken ve Gönlümdeki Köşk Olmasa filmleriyle 2002 yılında 39. Antalya Film Şenliği'nde ve Işıklar Sönmesin filmiyle 1997 yılında 9. Ankara Film Festivali'nden En İyi Müzik dalında ödülleri kazanmıştır.

Filmografi

2019 Söz Vermiştin
2015 Erkekler de Ağlar
2017 Papatya
2015 Eksik
2014 İyi Biri
2014 Manda Yuvası
2009 Yahşi Batı
2009 Umut
2008 Son Cellat
2008 Kağıt
2004 Anlat İstanbul
2002 Gönlümdeki Köşk Olmasa
1998 Hoşçakal Yarın

Televizyon

2017 Şevkat Yerimdar
1977 Seyahatname

Görev Aldığı Yapımlar

Mazlum Çimen Fotoğrafları

Mazlum Çimen Haberleri