Mehmet Ada Öztekin

Mehmet Ada Öztekin

Mehmet Ada Öztekin
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1976

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Türk yönetmen, senarist, yazar, çevirmen.

Antalya'da ve İzmir'deki üniversite yıllarında özel radyolarda yöneticilik yaptı. 'Gamlı Baykuş' isimli radyo programını hazırlayıp sundu. Radyoculuk yıllarından sonra sinema tutkusu yolunu İstanbul'a düşürdü. Bir yapım şirketinde çalışmaya başladı.[1] Altıkırkbeş Yayınevi kurucusu Kaan Çaydamlı’yla tanıştı. Kitap çevirileri yaptı. O dönemde Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk, Kent FM’de Kaybedenler Kulübü radyo programını yapmaktaydı. Öztekin ise yıllar sonra filmi çekilecek Kaybedenler Kulübü'nün senaryosunu o yıllarda yazmıştı. Filmde Rıza Kocaoğlu’nun canlandırdığı Murat karakteri kendisini temsil etmektedir.

Birçok reklam filmi, video klip, kısa film, film ve diziyle gerek senarist gerek yönetmen olarak başarılı projelere imza attı. Aynı zamanda Akademi 35 Buçuk Sanat Evi eğitmenlerindendir. “Veronica Pompa İstiyor” isimli kitabı Altıkırkbeş Yayınevi tarafından basıldı.

Yönetmenliğini yaptığı Mahmut ile Meryem filmi, Türkiye – Azerbaycan ortaklığındaki ilk sinema projesidir.

En çok ses getiren çalışmalarından Kuzey Güney dizisi ise Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Arnavutluk, İran gibi ülkeler başta olmak üzere yurt dışında da yayınlanmıştır.

Zaman zaman çeşitli dergilerde yazmaya da devam eden Öztekin, 2015 yayın döneminde son TRT1'de yayımlanan Büyük Sürgün Kafkasya dizisinin yönetmenliğini yapmıştır.

2016 itibarı ile ise Kanal D'de yayınlanan Bodrum Masalı dizisinin yönletmenliğini yapmaktadır. 2017 Ağustos ayında çekimleri tamamlanan Martıların Efendisi filminin yönetmenliğini yapmıştır. Ekim 2017 itibarı ile başladığı Kaybedenler Kulübü Yolda filminin çekimleri 17 Kasım 2017'de tamamlanmıştır. Mart 2018'de vizyona girmesi beklenmektedir.

Filmografi

2018 Kaybedenler Kulübü Yolda
2017 Martıların Efendisi
2012 Mahmut ile Meryem
2011 Kaybedenler Kulübü
2009 Adını Sen Koy
2008 Uluma (Kısa Film)
2008 Burukacı (Kısa Film)
2008 Devrim Arabaları

Televizyon

2016 Bodrum Masalı
2015 Analar ve Anneler
2015 Racon: Ailem İçin
2015 Büyük Sürgün Kafkasya (Mini Dizi)
2013 Saklı Kalan
2011 Kuzey Güney
2010 Aşk ve Ceza

Müzik Klibi

2004 Ne Zaman Gitti Tren? (Kesmeşeker)
2004 Karışmasın Kimseler (Gripin)
2003 Zaman Dilencisi (Demirhan Baylan)

Tiyatro

2016 Ölüm Hastalığı

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Ada Öztekin Fotoğrafları

Mehmet Ada Öztekin Haberleri