Mehmet Ali Kaptanlar

Mehmet Ali Kaptanlar

Mehmet Ali Kaptanlar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1951

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Türk oyuncu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunudur. 1983-1993 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, 1993-1995 yılları arasında ise Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı.

1999-2006 yılları arasında Tiyatro Stüdyosu bünyesine katılmış ve 5 oyunda görev almıştır. Ayrıca 2007-2008 sezonun da Venedik Taciri oyunu ile Tiyatro Pera'ya Getto oyunu ile Tiyatro Ti'de; İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu oyunu ile de Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak katılmıştır. Halen çeşitli sinema ve TV'de oyunculuk ve seslendirme çalışmaları yapmaktadır.

Filmografi

2018 Dalavere
2018 Bebek Geliyorum Demez
2017 Ver Kaç
2017 Hep Yek 2
2012 Çakallarla Dans: Hastasıyız Dede
2011 Kolpaçino: Bomba
2011 Dedemin İnsanları
2010 Rapunzel (Kısa Film)

Televizyon

2015 Kara Kutu
2015 Yunus Emre Aşkın Yolculuğu
2014 Ne Diyosuun!
2012 Aşkın Halleri
2010 Gönül Ferman Dinlemiyor
2010 Arka Sıradakiler
2009 Aile Saadeti
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2005 Sensiz Olmuyor

Tiyatro

2018 Damdaki Kemancı
2014 Kuvâyi Milliye - Kurtuluş Savaşı Destanı
2014 Cimri
2009 Vanya Dayı
2008 Venedik Taciri
2005 Bugün, Yarın
2004 Çift Yönlü Ayna
2002 Sonsuz Döngü
2001 Dünya'nın Başkenti
1999 Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı
1999 Bağla Şu İşi
1997 Lodos
1997 Ölüler Konuşmak İsterler
1992 Oresteia
1991 Fırtına
1990 Budala
1990 Yangın Yerinde Orkideler
1989 Altı Kişi Yazarını Arıyor
1987 Önemli Adam Üstüne
1986 Sevgili Doktor
1985 Julius Caesar
1985 Kızılderililer
1984 Küçük Nasrettin

Ödülleri

2018 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Müzikal / Komedi Erkek Oyuncusu, Damdaki Kemancı
2014 Lions Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Cimri

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Ali Kaptanlar Fotoğrafları

Mehmet Ali Kaptanlar Haberleri