Mehmet Aslan

Mehmet Aslan

Mehmet Aslan
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 29.4.1983

Doğum Yeri: İstanbul, TÜRKİYE

Türk oyuncu, siyasetçi. 

Hayatı

1983 yılında İstanbul'da doğan Mehmet Aslan 'Gazinocular Kralı' olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın oğludur. Çocukluk yıllarını Türkiye'de geçirmiş 10 yaşındayken babasının dünyasından uzak büyümesi için Paris'e gönderilmiştir. Lise bitene kadar Paris'te kalmış, ardından Boston Üniversitesi'nde okumaya başlamıştır. Ancak 2002 yılında, Boston Üniversitesi'nden Yeditepe Üniversitesi'ne geçiş yapmıştır. Dönüşünden 2 yıl sonra babası Fahrettin Aslan'ın bir karaciğer rahatsızlığı çıkmıştır. Nakil için uygun donör bulunduysa da tehlikeli olduğu için nakil yapılmamıştır.

Aslan, Türkiye'ye döndükten sonra oyunculuk yaptığı diziler ile ön plana çıkmıştır. Show TV'de uzun dönem yayınlanan, 'Doktorlar' adlı dizide 'Burak Kuzey' adlı karakteri canlandırmıştır. Ardından ATV'de yayınlanan 2005 yılı yapımı Nefes Nefese ve 2006 yapımı 'Maçolar' adlı dizilerde yer almıştır. Ayrıca 2008 yılında vizyona giren, Sinem Kobal ile başrolü paylaştığı 'Ayakta Kal' adlı bir de sinema filmi vardır.

Oyunculuğu dışında babasından kalan şirketin de başında yer almaktadır. Şirket maden, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde işler yapmaktadır.

Son olarak siyasete atılarak, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevine gelen Aslan, bonzaiye karşı yürütülen kampanyanın yüzü ve sözcüsü olarak aktif görev alıyor.

Ocak 2017'de, Twitter hesabındaki paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Filmografi

2016 Kördüğüm
2015 Kırık Kalpler Bankası
2014 Asayiş Berkkemal
2012 M.U.C.K.
2009 Yankee Go Home
2009 Kayıp Çocuklar Cenneti
2008 Ayakta Kal
2007 Çılgın Dersane
2006 Doktorlar
2005 Nefes Nefese
2005 Belalı Baldız

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Aslan Fotoğrafları

Mehmet Aslan İle İlgili Haberler