Mehmet Bahadır Er

Mehmet Bahadır Er

Mehmet Bahadır Er
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 2.7.1982

Doğum Yeri: Kocaeli, Türkiye

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Gölcük Donanma İlköğretim Okulu ve İskenderun Namık Kemal İlköğretim Okulunda İlköğretim, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde Ortaöğretim ve Lise, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Akademide Metin Erksan, Duygu Sağıroğlu ve Memduh Ün'den ders gördü.

Eşi Maryna Er Gorbach'la öğrenciliği sırasında tanıştı ve evlendi. İlk sinema filmi olan Kara Köpekler Havlarken'i iki yönetmen beraber çekti. Sonraki filmlerinde de bu beraberlik devam etti.

Çektiği filmlerle Antalya Altın Portakal, Adana Altın Koza, Ankara Film Festivali, İfsak, İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, Sony Entertaintment gibi festivallerden önemli ödüller aldı. Film serüvenini yurt dışında da sürdü. Amerika, Rusya, Portekiz, Ukrayna, İran, Azerbaycan, Kosova gibi ülkelerden ödüller ile döndü. Filmleri dünyanın birçok ülkesine satıldı.

Türkiye, Almanya, Ukrayna ve Polonya'da çeşitli film, dizi, reklam filmlerinde yönetmenlik ve yapımcılık yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

Filmografi

Yönetmen

2019 Omar ve Biz
2013 Sev Beni
2009 No Ofsayt
2009 Kara Köpekler Havlarken
2005 Zilzal (Kısa Film)

Televizyon

2017 Yalaza
2016 Yüzyıllık Mühür
2014 Ben Onu Çok Sevdim
2012 Eve Düşen Yıldırım

Yapımcı

2019 Omar ve Biz
2013 Sev Beni
2009 Kara Köpekler Havlarken
2005 Zilzal (Kısa Film)

Senaryo

2019 Omar ve Biz
2013 Sev Beni
2009 Kara Köpekler Havlarken
2005 Zilzal (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Bahadır Er Fotoğrafları

Mehmet Bahadır Er Haberleri