Mehmet Özgür

Mehmet Özgür

Mehmet Özgür
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.8.1970

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni.

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Mehmet Özgür, sanat yaşamına, Antalya'da bir dil kursunda katıldığı tiyatro etkinliğiyle 1988 yılında başladı. Ertesi yıl Antalya Halkevi'nde tiyatro çalışmalarına başladı. Daha sonra 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev alan sanatçı, ilk kez 2004 yılında kamera karşısına geçerek, bir tv dizisinde rol üstlendi. Takoz İrfan rolüyle oynadığı Suskunlar dizisinde büyük ün kazandı daha sonra Kollama, Muhteşem Yüzyıl, Çalıkuşu, Filinta gibi önemli dizilerde oynamıştır.

Çeşitli TV dizileri ve sinema filmlerinde oyunculuk yapan Özgür, ayrıca bazı tiyatro oyunlarında yönetmenlik de yapmıştır.

Filmografi

2017 Firardayız
2017 Sarı Sıcak
2017 Dört Köşe 
2017 Ay Dede 
2015 Toz Bezi 
2015 TAKIM: Mahalle Aşkına! 
2015 Ertuğrul 1890 
2015 En Güzeli 
2015 Abluka 
2014 Tut Sözünü 
2013 Koğuş Akademisi 
2013 Arkadaşlar Arasında 
2013 Muhteşem Yüzyıl 
2012 Rakı Masası (Kısa Film)
2012 Tepenin Ardı 
2012 Mevsim Çiçek Açtı 
2012 Bana Bir Soygun Yaz 
2011 Hop Dedik: Deli Dumrul 
2007 Sözün Bittiği Yer 

Televizyon

2017 İçimdeki Fırtına 
2017 Masum 
2016 Hanım Köylü 
2015 Ekisporter (TV Filmi)
2015 Filinta 'Bin Yılın Şafağında' 
2015 Nizama Adanmış Ruhlar 
2014 Filinta 'Bir Osmanlı Polisiyesi' 
2014 Benim Adım Gültepe 
2013 Çalıkuşu 
2012 Suskunlar 
2010 Kollama 
2009 IV. Osman 
2008 Kendi Okulumuza Doğru 
2007 Memleket Hikayeleri - Telgrafın Telleri (TV Filmi)
2007 Kelebek (TV Filmi)
2006 Memleket Hikayeleri - Mican (TV Filmi)
2006 Elmalı Tabak (TV Filmi)
2005 Çözde Al Mustafa Ali (TV Filmi)
2005 Haylaz Babam 
2004 Tarçın Konuştu 

Ödülleri

2013 45. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Tepenin Ardı
2013 24. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Tepenin Ardı

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Özgür Fotoğrafları

Mehmet Özgür İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler