Mehmet Özgür

Mehmet Özgür

Mehmet Özgür
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.8.1970

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Mehmet Özgür, sanat yaşamına, Antalya'da bir dil kursunda katıldığı tiyatro etkinliğiyle 1988 yılında başladı. Ertesi yıl Antalya Halkevi'nde tiyatro çalışmalarına başladı. Daha sonra 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev alan sanatçı, ilk kez 2004 yılında kamera karşısına geçerek, bir tv dizisinde rol üstlendi. Takoz İrfan rolüyle oynadığı Suskunlar dizisinde büyük ün kazandı daha sonra Kollama, Muhteşem Yüzyıl, Çalıkuşu, Filinta gibi önemli dizilerde oynamıştır.

Çeşitli TV dizileri ve sinema filmlerinde oyunculuk yapan Özgür, ayrıca bazı tiyatro oyunlarında yönetmenlik de yapmıştır. Halen Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevini devam ettirmektedir.

Filmografi

2018 Ölümlü Dünya
2018 Aydede
2017 Firardayız
2017 Sarı Sıcak
2017 Dört Köşe
2015 Toz Bezi
2015 TAKIM: Mahalle Aşkına!
2015 Ertuğrul 1890
2015 En Güzeli
2015 Abluka
2014 Tut Sözünü
2013 Koğuş Akademisi
2013 Arkadaşlar Arasında
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Rakı Masası (Kısa Film)
2012 Tepenin Ardı
2012 Mevsim Çiçek Açtı
2012 Bana Bir Soygun Yaz
2011 Hop Dedik: Deli Dumrul
2007 Sözün Bittiği Yer

Televizyon

2018 Söz
2017 İçimdeki Fırtına
2017 Masum
2016 Hanım Köylü
2015 Ekisporter (TV Filmi)
2015 Filinta 'Bin Yılın Şafağında'
2015 Nizama Adanmış Ruhlar
2014 Filinta 'Bir Osmanlı Polisiyesi'
2014 Benim Adım Gültepe
2013 Çalıkuşu
2012 Suskunlar
2010 Kollama
2009 IV. Osman
2008 Kendi Okulumuza Doğru
2007 Memleket Hikayeleri - Telgrafın Telleri (TV Filmi)
2007 Kelebek (TV Filmi)
2006 Memleket Hikayeleri - Mican (TV Filmi)
2006 Elmalı Tabak (TV Filmi)
2005 Çözde Al Mustafa Ali (TV Filmi)
2005 Haylaz Babam
2004 Tarçın Konuştu

Ödülleri

2013 45. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Tepenin Ardı
2013 24. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Tepenin Ardı

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Özgür Fotoğrafları

Mehmet Özgür Haberleri

Portreler


Vizyondakiler