Mehmet Ulay

Mehmet Ulay

Mehmet Ulay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.5.1942

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Kabataş Lisesi mezunu olan sanatçı, 1963'te Devlet Tiyatrolarında sanat hayatına başladı. 1965'te Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) içinde yer alan Mehmet Ulay, 1969 yılında İngiltere'ye giderek Oldwick Theater'da görev aldı. İki yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Bir süre sonra tekrar yurtdışına giderek Almanya ve Amerika'da tiyatro üzerine araştırmalar yapan Ulay, dönüşünden sonra sinema, dizi ve tv reklam filmlerinde rol aldı.

Filmografi

2017 Göçebe
2017 Eski Sevgili
2015 Mavi Gece
2015 Kanat
2013 Sevgi Taşı
2013 Daire
2011 Ya Sonra
2008 Muro - Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine
2005 Beyza'nın Kadınları
2003 Giz
2000 Zümrüt / Gözlerim Aklına Gelirse
2000 Yıldız Tepe
1989 İkili Oyunlar

Televizyon

2016 Baba Candır
2014 Şimdi Onlar Düşünsün
2014 Kızıl Elma
2014 Filinta 'Bir Osmanlı Polisiyesi'
2014 Ağlatan Dans
2013 Tozlu Yollar
2013 Galip Derviş
2013 Muhteşem Yüzyıl
2013 Böyle Bitmesin
2012 Yol Ayrımı
2011 Arka Sıradakiler
2011 Mavi Kelebekler
2011 Kayıp Aranıyor
2010 Ezel
2009 Es Es
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu?
2008 Doktorlar 3. Sezon Doktorlar
2008 Para=Dolar (TV Filmi)
2007 El Gibi
2006 Tövbe (TV Filmi)
2006 Emret Komutanım: Şah Mat
2006 Arka Sokaklar
2006 Oğlum İçin
2005 Satıcı (TV Filmi)
2005 Meyhanecinin Kızı (TV Filmi)
2005 Komik-i Şehir (TV Filmi)
2005 Eylül
2005 Ankara Ekspresi (TV Filmi)
2005 AB'nin Yolları Taştan
2004 Şubat Soğuğu
2004 Şakir Efendi (TV Filmi)
2004 Yusuf Yüzlü
2004 Sular Durulmuyor
2004 Kalp Gözü
2004 Gizli Dünyalar
2004 En İyi Arkadaşım
2003 Keloğlan
2002 Yarım Elma
2002 Reyting Hamdi
2002 Kurşun Asker
2001 Yeni Hayat
2001 Sultan
2001 Cinlerle Periler
2001 Avcı
2000 Üvey Baba
2000 Mert Ali (TV Filmi)
2000 Karate Can
2000 Dadı
1999 Şara (TV Filmi)
1999 Yıkılmadım
1999 Küçük Besleme
1999 Kadınlar Kulübü
1999 Akşam Güneşi
1998 İki Arkadaş
1998 Ölümün El Yazısı (TV Filmi)
1998 Sibel
1998 Birisi
1997 Ruhsar
1997 Gülüm
1997 Deli Divane
1996 Kurtuluş
1996 Hemşerim
1995 Çiçek Taksi
1993 Süper Baba
1992 Mahallenin Muhtarları
1991 Deniz Gurbetçileri
1989 Can Şenliği

Yapım Ekibi

1973 Yeryüzünde Bir Melek

Görev Aldığı Yapımlar

Mehmet Ulay Fotoğrafları

Mehmet Ulay Haberleri