Mélanie Laurent

Mélanie Laurent

Mélanie Laurent
Oyuncu

Doğum Tarihi: 21.2.1983

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız aktris, yönetmen, şarkıcı, model ve yazar.

En çok bilinen rolü Quentin Tarantino'nun 2009 yılında çektiği Soysuzlar Çetesi adli filmindeki Shosanna Dreyfus karakteridir. Bu rolüyle Çevrimiçi Film Eleştirmenleri Topluluğu ve Auistin Film Critics Association tarafından tarafından en iyi aktris seçilmiştir.

Laurent, Paris'te doğmuştur. Pierre Laurent'in kızıdır. Kendisi Yahudidir. Anne ve babası Aşkenaz ile Tunuslu Sefaraddır. Büyükbabası Nazilerin Yahudilere uyguladığı soykırımdan kurtulmayı başarmıştır. Laurent, Paris'in 9. bölgesinde büyümüştür. Kariyerine Gérard Depardieu'nun Asterix ve Oburix setinde yaptığı teklifle başladı. Laurent, bu teklifi 'neden olmasın?' şeklinde cevapladı.

Filmografi

2019 6 Underground
2018 Mia et le lion blanc
2018 Operation Finale
2018 L'autostoppeuse (Kısa Film)
2018 Le retour du héros
2017 Mon garçon
2016 Les derniers Parisiens
2016 Éternité
2015 Hayatın Kıyısında
2015 Boomerang
2014 Paramparça
2013 Düşman
2013 Now You See Me
2013 Les Adoptés
2011 Beginners
2011 Et soudain, tout le monde me manque
2011 Requiem pour une tueuse
2010 La Rafle
2009 Le Concert
2009 Inglourious Basterds
2009 Jusqu’à toi
2009 L’Amour caché
2008 De moins en moins (Kısa Film)
2008 Voyage d’affaires (Kısa Film)
2008 Paris
2008 Le Tueur
2008 Les Visages d’Alice (Kısa Film)
2008 Mi-cuit coeur pistache (Kısa Film)
2007 La Chambre des morts
2006 Je vais bien, ne t’en fais pas
2006 Dikkenek
2006 Indigènes
2005 Les Visages d’Alice
2005 De battre mon coeur s’est arrêté
2004 Le Dernier jour
2004 Rice Rhapsody
2004 Une vie à t’attendre
2003 Snowboarder
2003 La Faucheuse (Kısa Film)
2002 Embrassez qui vous voudrez
2001 Ceci est mon corps
1999 Un pont entre deux rives

Televizyon

2003 Jean Moulin, une affaire française (TV Filmi)
2001 Route de nuit (TV Filmi)
1998 Les malheurs de Sophie

Yönetmen

2008 Mi-cuit coeur pistache (Kısa Film)
2018 Galveston
2017 Plonger
2015 Demain (Belgesel)
2014 Respire 
2012 Surpêche (Kısa Belgesel Video)
2011 Les adoptés
2008 De moins en moins (Kısa Film)

Televizyon

2008 X Femmes

Senaryo

2017 Plonger
2014 Respire
2012 Surpêche (Kısa Belgesel Video)
2011 Les adoptés
2008 De moins en moins (Kısa Film)

Televizyon

2008 X Femmes

Görev Aldığı Yapımlar

Mélanie Laurent Fotoğrafları

Mélanie Laurent Haberleri