Melih Çardak

Melih Çardak

Melih Çardak
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1959

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

İstanbul Şehremini Lisesi'nden mezun olmuştur. Levent Kırca ve Devekuşu Kabare tiyatrolarında çalışan Çardak, ayrıca dans yapmaya meraklıdır. 1991 yılında Yonca Evcimik’in Abone isimli şarkısının klibinde dansçı olarak yer almıştır. 

İlk profesyonel rolü 1980 yılı yapımı Renkli Dünya filminde canlandırdığı dansçı karakteridir. Kariyerinde sayısız dizi ve filmde rol alan oyuncu, 'Geniş Aile', 'Arka Sokaklar' ve 'Cennet Mahallesi' ve Kadın gibi sevilen dizilerde oynamıştır. 1996 yılında yayımlanan 'Eşkiya' adlı sinema filmiyle Sinema Yazarları Derneği tarafından 'Yılın En İyi Yardımcı Erkek Oyuncusu' ödülüne layık görülmüştür.

Filmografi

2019 BABA 'Bu Alem Bi Alem'
2014 Ukde (Kısa Film)
2013 Artiz Kahvesi (Video)
2012 Uzun Hikaye
2011 Hop Dedik: Deli Dumrul
2005 Ispanaktan Nağmeler
2002 Gülüm
1998 Kanal Yumuşak G
1996 Eşkıya
1993 Oğlum ve Ben
1993 Amerikalı
1990 Yalnızlar
1989 Şöhret Tutkusu
1987 Yer Demir Gök Bakır
1987 Sefiller
1987 Günah Gecesi
1986 Asiye Nasıl Kurtulur?
1985 Kuyucaklı Yusuf
1984 Fidan
1984 Aşkım Günahımdır
1984 Alev Alev
1981 Hababam Sınıfı Güle Güle
1980 Renkli Dünya

Televizyon

2018 Halka
2017 Kadın
2015 Milat
2013 Karadayı
2011 Yıllar Sonra
2011 Keşanlı Ali Destanı
2009 Geniş Aile
2009 Son Bahar
2009 Kollama
2008 Gece Gündüz
2007 Hakkını Helal Et
2006 Maçolar
2006 Arka Sokaklar
2005 Hırsız Polis
2005 Beşinci Boyut
2004 Cennet Mahallesi
2005 Büyük Buluşma
2003 Gurbet Kadını
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 Seni Yaşatacağım
2001 Güz Gülleri
2001 Avcı
2000 Beyoğlu Rüyası
2000 Aşk Hırsızı
1999 Kurt Kapanı
1999 Fanatik
1998 Sıcak Saatler
1998 Küçük İbo
1998 Hesabım Bitmedi
1997 Deli Divane
1996 Hemşerim
1995 Zıpçıktı
1992 Metamorfoz

Görev Aldığı Yapımlar

Melih Çardak Fotoğrafları

Melih Çardak Haberleri