Menderes Samancılar

Menderes Samancılar

Menderes Samancılar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.5.1954

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Türk oyuncu.

1974 yılında bir gazetenin açtığı fotoroman kralı yarışmasında birinci oldu. İki yılda yirminin üzerinde fotoromanda başrol oynadı. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. 1998 yılına kadar yaklaşık 80 ve 2020 yılına kadar ise 135 filmde rol aldı. 1998'de, Fransız yönetmen Claude Lelouche'un çektiği Hasards ou coïncidences (Şans ya da Tesadüf) adlı filmde rol aldı. Son dönemde pek çok televizyon dizisinde oynadı. 2005 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde sergilenen Selvi Boylum Al Yazmalım adlı oyunun başrollerini Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu ile paylaştı.

15 yaşından beri şiir yazan Samancılar, Eylül 2003'de Sonbaharın Sarısını Vurdular Gece adlı şiir kitabını yayımladı. Babamin Kanatları (2016), Gözetleme Kulesi (2012) ve Sis (1988) gibi filmlerle tanınmıştır.

Filmografi

2019 Omar ve Biz
2018 Kapı
2016 Dar Elbise
2016 Babamın Kanatları
2016 Babaların Babası
2014 Rüzgarın Hatıraları
2014 Neden Tarkovski Olamıyorum?
2014 İçimdeki İnsan
2012 Gözetleme Kulesi
2011 Toprağın Çocukları
2011 Si Tu Meurs, Je Te Tue
2010 Kaledeki Yalnızlık
2009 Güneşi Gördüm
2008 Sarı Saten
2006 Rıza
2005 O Şimdi Mahkum
2003 Asmalı Konak – Hayat
2002 Sır Çocukları
2002 Gönlümdeki Köşk Olmasa
2001 Derviş
2000 Sevgi Zamanı
2000 Herşeyden Sonra
2000 Halk Çocuğu
1999 Meleğin Selamı (Kısa Film)
1998 Hasards ou coïncidences / Şans ya da Tesadüf
1998 Bir Filiz Vardı
1997 Öldürme Üzerine Küçük Bir Film (Kısa Film)
1996 Kış Çiçeği
1996 Ali / Sakın Arkana Bakma
1995 Avrenos'un Müşterileri
1994 Soğuk Geceler
1993 Öldüren Miras
1993 Mavi Sürgün
1993 Gelincik Tarlası
1992 Zıkkımın Kökü
1992 Piano Piano Bacaksız
1992 Dönersen Islık Çal
1992 Aliye
1991 Siyabend-ü Xece
1991 Krallığın Bedeli
1990 Robert'in Filmi
1990 Kiraz Çiçek Açıyor
1990 Kavgasız Yaşayamam
1990 Karartma Geceleri
1990 Eskici ve Oğulları
1990 Darbe
1990 Aşkın Nöbeti
1989 Bu Şehrin Geceleri
1989 Acı Şarkı
1988 Yedi Uyuyanlar
1988 Tanrı Seni Korusun
1988 Sis
1988 Cehennemde Tatil
1988 Bu Talihimin Canına Okuyacağım
1988 Ayrı Dünyalar
1988 Ağlamaya Değer Mi
1987 Zamansızlar
1987 Yirmidört Saat
1987 Mesela Muzaffer
1987 Karınca Katar
1987 Gramofon Avrat
1987 Fikrimin İnce Gülü - Sarı Mercedes
1987 Can Yoldaşım
1987 Biz Doğarken Gülmüşüz
1987 Bir Avuç Gökyüzü
1987 Benim Olsaydın
1987 72. Koğuş
1986 Uzun Bir Gece
1986 Sıcak Tatlı Yaz
1986 Sevdan Öldürdü Beni
1986 Sevda
1986 Öpmek Geldi İçimden
1986 Halkalı Köle
1986 Güneşe Köprü
1986 Gün Akşam Oldu
1986 Fatmagül'ün Suçu Ne
1986 Bekçi
1985 Seyyid
1985 Sabır Ey Gönül
1985 Kuşku (Video)
1984 Severek Ayrılalım
1984 Kaşık Düşmanı
1984 Dil Yarası
1984 Geçim Otobüsü
1984 Beş Kafadar
1984 Aşk Sürgünü
1979 Bereketli Topraklar Üzerinde
1978 Ölüm Savaşı
1978 Kanal
1978 Derdim Dünyadan Büyük
1977 Hıdır
1977 Güneşli Bataklık
1977 Fırat'ın Cinleri
1975 Kara Çarşaflı Gelin
1975 İnce Memed Vuruldu
1974 Gecelerin Ötesi / İster Darıl İster Sarıl

Televizyon

2019 Güvercin
2018 Çukur
2017 Çoban Yıldızı
2017 Çember: Şehrin Günahları
2014 Urfalıyam Ezelden
2013 Kayıp
2013 Geç Gelen Ödüller (TV Filmi)
2012 Hayat Devam Ediyor
2010 Bitmeyen Şarkı
2009 Kış Masalı
2008 Asi
2007 Sıla
2006 Hasret
2005 Düşler ve Gerçekler
2004 Kısmet TV Filmi)
2004 Bütün Çocuklarım
2002 Yıldız Karayel
2002 Asmalı Konak
2001 Vasiyet
2000 Kumru (TV Filmi)
2000 İmparator
1999 Dilber
1998 Birisi
1997 İlişkiler
1997 Ah Nalan Ah (TV Filmi)
1996 Yaban (TV Filmi)
1996 Kurtuluş
1995 Mirasyediler
1994 Alem Buysa
1992 Taşların Sırrı
1992 Gülen Ayva Ağlayan Nar
1992 Aysarının Zilleri
1989 İçimizden Biri: Yunus Emre
1989 Gönüller Sultanı Mevlana
1989 Cahide
1989 Baharın Bittiği Yer
1988 Serçeler Göç Etmez
1985 Parmak Damgası
1983 Alçaktan Uçan Güvercin

Ödülleri

2017 49. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Babamın Kanatları
2016 23. Uluslararası Adana Film Festivali - Tarık Akan En İyi Erkek Oyuncu, Babamın Kanatları
2016 53. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Babamın Kanatları
2012 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gözetleme Kulesi
1989 26. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Sis

Görev Aldığı Yapımlar

Menderes Samancılar Fotoğrafları

Menderes Samancılar Haberleri