Meral Çetinkaya

Meral Çetinkaya

Meral Çetinkaya
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.3.1945

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

Türk dizi, sinema ve tiyatro sanatçısı. 

Tam adı Meral Onuktav Çetinkaya'dır. Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda çalışan sanatçı, aynı zamanda 1992'de ölen Yavuzer Çetinkaya'nın eşidir. Sinema filmleri de çeviren sanatçı, Bizimkiler dizisinde Ayla Hanım ve Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisindeki Hasefe Akarsu karakterleriyle rol almıştır.

Filmografi

2017 Ayla
2016 Vezir Parmağı
2016 Murtaza
2016 Babaannem
2015 Ve Panayır Köyden Gider
2015 Cahide Devekuşu'nun Açık Evliliği (Kısa Film)
2014 Mucize
2013 Kadın İşi: Banka Soygunu
2010 Neden Silah (Kısa Film)
2010 Kars Öyküleri
2009 Karanlıktakiler
2007 Mutluluk
2003 Vizontele Tuuba
2001 Maruf
2000 Vizontele
1999 Eylül Fırtınası
1999 Duruşma
1998 Kaç Para Kaç
1996 Solgun Bir Sarı Gül
1996 80. Adım
1994 İz
1993 Yaz Yağmuru
1992 Çıplak
1992 Piano Piano Bacaksız
1992 Denize Hançer Düştü
1991 Suyun Öte Yanı
1990 İki Başlı Dev
1990 Robert'in Filmi - Robert's Movie
1989 Uçurtmayı Vurmasınlar
1989 Medcezir Manzaraları
1989 Kantodan Tangoya
1988 Ponente Feneri
1988 Herşeye Rağmen
1987 Su da Yanar
1987 Geyikler, Annem ve Almanya
1985 Bir Avuç Cennet
1984 Firar
1984 Bir Yudum Sevgi
1979 Hazal
1962 Kısmetin En Güzeli

Televizyon

2016 Anne
2015 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2014 Urfalıyam Ezelden
2014 Saklı Kalan
2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2008 Binbir Gece
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2002 Gülbeyaz
2000 Yalan Dünya
1997 Bizimkiler
1995 Oğlum Adam Olacak
1993 Yazlıkçılar
1991 Yalnızlar
1989 Kaldırım Serçesi
1988 Keşanlı Ali Destanı
1986 Sızı

Ödülleri

2012 3. Antalya Televizyon Ödülleri -En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Öyle Bir Geçer Zaman ki
1997 34. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Solgun Bir Sarı Gül
1992 4. Ankara Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Suyun Öte Yanı
1981 18. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Hazal

Görev Aldığı Yapımlar

Meral Çetinkaya Fotoğrafları

Meral Çetinkaya İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler