Meral Orhonsay

Meral Orhonsay

Meral Orhonsay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.05.1952

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Oyunculuk yapmaya Ankara Kardeş Oyuncular Topluluğu'nda başladı. Bir dönem Alman televizyonu ZDF'de sunuculuk yaptı. 1973 yılında Sinema Güzeli seçildikten sonra, çeşitli sinema filmi ve dizilerde rol aldı. Derya Gülü (1979), Maden (1978) ve Ben Sana Mecburum (1976) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2017 Yol: The Full Version
2008 Sevgili Babam
1999 Propaganda
1990 Suçlular (Video)
1990 Misafir
1988 Yaşamak
1987 Kurye
1986 Merdoğlu Ömer Bey
1986 Kız Sen İstanbul'un Neresindensin
1986 Genç ve Dul
1986 Acı Lokma
1985 Annem Yaşasın (Video)
1985 Sana Öyle Hasretim ki
1985 Kurşun Ata Ata Biter
1985 Gülüşan
1985 Eroin Hattı
1985 Bir Akşam Üstü
1984 Tutku
1984 Pehlivan
1984 Geçim Otobüsü
1984 Beş Kafadar
1983 Nikah
1983 En Büyük Yumruk
1982 Vatan Kucağında
1982 Nasıl İsyan Etmem
1981 İntikam Yemini
1981 Öğretmen Kemal
1981 Yol
1979 Üç Tatlı Bela / Öldüren Örümcek
1979 Yolcular
1979 Derya Gülü
1978 Rezil
1978 Maden
1978 Köşeyi Dönen Adam
1978 Kanal
1977 Sarhoş
1977 Meryem ve Oğulları
1977 Aşk Mahkumları
1976 Yazgı
1976 Hora Geliyor Hora
1976 Bu Nasıl Dünya
1976 Ben Sana Mecburum
1975 İnce Memed Vuruldu
1975 Yarın Olmaz Şimdi
1975 Sevimli Frankenstein
1975 En Büyük Patron
1975 Bize Koca Gerek
1975 Bir Defa Yetmez
1975 Bakireler Çiftliği
1975 Ah Bu Kadınlar
1974 Şiribim Şiribom
1974 Vur Be Ramazan
1974 Parasızlar
1974 Namus Belası
1974 Huma Kuşu
1974 Başa Gelen Çekilir
1973 Zaloğlu Rüstem
1973 Topal
1973 Kara Murat Fatih'in Fermanı

Televizyon

2013 Geç Gelen Ödüller (TV Filmi)
2009 Parmaklıklar Ardında
2008 Kırmızı Işık
2006 Acı Hayat
2005 Kadının Sessizliği
2005 Cumbadan Rumbaya (Mini Dizi)
2005 Beşinci Boyut
2003 Yeşilçam Denizi (TV Programı)
2003 Kurşun Yarası
2002 Berivan (Mini Dizi)
1997 Yıldırım Han ve Emir Sultan (TV Filmi)
1997 Kumkapı Olayı-Üzgünüm
1997 Böyle mi Olacaktı
1996 Hüzün Çiçeği
1992 Sevgi Demeti / Müdür Baba
1991 At Kestanesi
1990 Hanımın Çiftliği (Mini Dizi)
1988 Serçeler Göç Etmez
1987 Kuruluş / Osmancık
1979 Yorgun Savaşçı

Ödülleri

1981 18. Antalya Film Şenliği - En İyi Kadın Oyuncu, Derya Gülü
1978 15. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Maden
1976 1. İstanbul Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Ben Sana Mecburum

Görev Aldığı Yapımlar

Meral Orhonsay Fotoğrafları

Meral Orhonsay Haberleri