Mert Fırat

Mert Fırat

Mert Fırat
Oyuncu, Senarist, Seslendirme

Doğum Tarihi: 10.1.1981

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, senarist. Tam adı Şahabettin Mert Fırat'tır.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezundur.

Filmografisi

Senarist Olarak

2015 Bir Varmış Bir Yokmuş
2013 Erkek Tarafı: Testosteron
2010 Atlıkarınca
2009 Başka Dilde Aşk

Oyuncu Olarak

2017 Yol Ayrımı
2017 Arif V 216
2016 Kürk Mantolu Madonna
2015 Bir Varmış Bir Yokmuş
2014 Son Umut
2014 Gece
2013 Kelebeğin Rüyası
2013 Erkek Tarafı: Testosteron
2012 Acemi Gladyatör (Seslendirme)
2011 Devrimden Sonra
2011 Dedemin İnsanları
2011 Beni Unutma
2010 Atlıkarınca
2009 Başka Dilde Aşk
2007 Hayattan Korkma

Televizyon

2017 Ufak Tefek Cinayetler
2017 Aşk ve Gurur
2015 Serçe Sarayı
2014 İntikam
2011 Bir Ömür Yetmez
2009 Kapalı Çarşı
2007 Yersiz Yurtsuz
2006 İşte Benim
2006 Binbir Gece
2000 Bizim Evin Halleri

Tiyatro

2015 En Kısa Gecenin Rüyası
2014 Parkta Güzel Bir Gün
2013 Bütün Çılgınlar Sever Beni
2012 Antonius ile Kleopatra
2008 Testosteron
2006 Hırçın Kız
2004 Atları da Vururlar
2003 Palyaço Prens
2002 Şeyh Bedrettin
2001 Suç ve Ceza
1999 Hastalık Hastası

Ödülleri

2010 47. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali - En İyi Senaryo, Atlıkarınca
2010 15. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Başka Dilde Aşk
2010 21. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Başka Dilde Aşk
2010 21. Ankara Film Festivali - Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı, Başka Dilde Aşk
2010 3. Yeşilçam Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Başka Dilde Aşk

Görev Aldığı Yapımlar

Mert Fırat Fotoğrafları

Mert Fırat Haberleri