Mert Turak

Mert Turak

Mert Turak
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.3.1980

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk oyuncu.

29 Mart 1980 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Öğretmen olan babası Malatyalı, vergi memuru olan annesi Makedonya asıllıdır. 3-4 yaşında iken Aydın'daki teyzesinin yanında kaldı. İlkokulu İzmir Doğan-Meliha Akad İlkokulu'nda başladı. 3. sınıftayken Karşıyaka Bostanlı'ya taşındılar ve Emlak İlkokulu'ndan mezun oldu. Ortaokul 2'de Bostanlı'dan İzmir Yeşilyurt'a taşındılar. 1994 yılında ortaokulu bitirdi. Liseyi İzmir Vecdi Gönül Lisesi'nde okudu. 1995 yılında tiyatro kursuna başladı.

Lisede okuduğu yıllarda İzmir Kültür-Sen Amatör Tiyatro Topluluğu kursundaki etkinliklerde bulunduğu sürece birçok tiyatro oynadıktan sonra Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Tiyatro bölümüne girdi. Daha sonra 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Oyunları Bölümünü kazanıp oraya geçiş yaptı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Konservatuvarda öğrenci iken 2003 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda kadrosuz oyuncu olarak çalışmaya başladı. Profesyonelce birçok tiyatro ve çocuk oyununda oynadı. İstanbul Üniversitesi'nde okurken 2003 yılı Mart ayında Makedonya'nın Üsküp şehrindeki tiyatro festivaline gönderildi.

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk dalında yüksek lisans öğrenimi yaptı.

Filmografi

2019 Mucize 2 Aşk
2018 Babamın Ceketi
2014 Mucize
2009 Hamileyim Hamile
2000 Gece Martıları (Kısa Film)

Televizyon

2015 Yeşil Deniz
2014 Beni Böyle Sev
2012 Babalar ve Evlatlar
2011 Başrolde Aşk
2007 Şöhret Okulu
2007 Komiser Nevzat
2005 Maki
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2004 Size Baba Diyebilir miyim?
2001 Cesur Kuşku
2001 Yılan Hikayesi
1996 Nasreddin Hoca

Tiyatro

2017 Karıncalar: Bir Savaş Vardı
2012 Ateşli Sabır
2010 Romeo ve Juliet
2010 Sen Olmak Nedir?
2010 Kafes
2009 Cabaret
2008 Leonce ile Lena
2008 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz?
2005 Eskici Dükkanı
2005 Kantocu
2003 Hamlet

Görev Aldığı Yapımlar

Mert Turak Fotoğrafları

Mert Turak Haberleri