Mert Yavuzcan

Mert Yavuzcan

Mert Yavuzcan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.4.1979

Doğum Yeri: Bonn, Almanya

Alman doğumlu, türk oyuncu.

Orta ve Lise öğrenimini yutdışında tamamladı. 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, tiyatro bölümünü bitirdi. Aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olarak göreve başladı. 2008 yılında İstanbul Şehir Tiyatrolarındaki görevinden ayrıldı. 2008/2009 sezonunda Tiyatro Cef’e Letafet oyunu ile konuk oyuncu olarak katıldı. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra birçok Dizi ve Sinema filmi çalışmalarını devam ettirmektedir.

Sahip Olduğu Ödüller
16.Sadri Alışık Ödülleri “yardımcı dalda yılın en iyi oyuncusu” Bakhalar \ Marat Sade – İstanbul Şehir Tiyatrosu

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları
Bakhalar : Euripides – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Marat Sade : Peter Weiss – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Letafet : Soner Olgun – Tiyatro Cef
Gündüze Gebedir Gece : Lars-Noren – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Kiralık Konak : Yakup Kadri Karaosmanoğlu – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Güneşin Oğlu : İstanbul Şehir Tiyatrosu
Yaprak Dökümü : Reşat Nuri Güntekin – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Herkes Aynı Bahçede : Anton Çehov \ Başar Sabuncu – İstanbul Şehir Tiyatrosu
3. Richart : Wiliam shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Caberet (müzikal)
South Pasific (müzikal)

Filmografisi
İbret-i Ailem – 2012 Buğra
Unutulmaz – 2009 Batu
The Treasure of Ugarit – 2008 Fuat Antaki
Aman Annem Görmesin – 2008 Burak
Emret Komutanım – 2008 Kazım
Senin Uğruna – 2007 Hakan
Emret Komutanım Şah Mat – 2006 Melih
Kınalı Kuzular Nişanlıya Verilen Söz – 2006 Semih
Kanlı Düğün – 2005
Mühürlü Güller – 2003 Şeşbeş Ali
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar – 2000
Yedi Numara – 2000 Bölüm Oyuncusu
Çiçeği Büyütmek – 1998

Görev Aldığı Yapımlar

Mert Yavuzcan Fotoğrafları

Mert Yavuzcan İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler