Merve Boluğur

Merve Boluğur

Merve Boluğur
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.9.1987

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk model, sinema ve dizi oyuncusudur. Şarkıcı ve oyuncu Murat Dalkılıç'la evlendikten sonra Merve Boluğur Dalkılıç olarak bilinmektedir.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde eğitim almıştır. Acemi Cadı isimli TV dizisinde oynadığı Ayşegül karakteri ile tanınmıştır.

Kariyeri

Merve Boluğur daha önce birkaç filmde rol almış, reklam filmlerinde oynamıştır. 2006-2007 yıllarında yayınlanan televizyon dizisi Acemi Cadı'da Ayşegül adlı bir cadıyı canlandırarak başrol oynamış ve bu sayede tanınmıştır. Daha sonra da TRT'de yayınlanan Aşk Yeniden adlı dizide Eylül adında bir karakteri canlandırmıştır. 2009 yılında Star TV'de yayınlanan Kül ve Ateş dizisinde Hayal İsfendiyar adlı karakteri canlandırarak oyunculuğuna devam etmiştir. 

Dizi ve reklamlardan ayrı olarak Kolpa'nın Kadınım şarkısının ve Keremcem'in Yutkunamıyorum şarkısının kliplerinde oynamıştır. Son olarak Murat Dalkılıç'ın 2016'da çıkardığı Epik adlı albümündeki Boya Gitsin şarkısında eşiyle düet yapmıştır.

Filmografi

2008 Hoşçakal Güzin
2007 Gomeda
2006 Keloğlan Karaprense Karşı

Televizyon

2017 İçimdeki Fırtına
2014 Muhteşem Yüzyıl
2013 Kuzey Güney
2010 Küçük Sırlar
2009 Kül ve Ateş
2007 Aşk Yeniden
2005 Acemi Cadı

Ödülleri

2017 İstanbul Moda Rehberi Ödülleri - Yılın En Tarz Kadın Oyuncusu
2017 İstanbul Kültür Üniversitesi Kariyer Onursal Ödülleri - Yılın En Tarz Oyuncusu
2012 Altın Kelebek Ödüllleri 
2011 TelevizyonDizisi.com - Yılın en iyi yardımcı bayan oyuncusu
2010 Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri - 2010 yılının umut vaadeden bayan oyuncusu

Görev Aldığı Yapımlar

Merve Boluğur Fotoğrafları

Merve Boluğur İle İlgili Haberler