Meryem Sarah Uzerli

Meryem Sarah Uzerli

Meryem Sarah Uzerli
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.8.1983

Doğum Yeri: Kassel, Almanya

Meryem Uzerli (Meriem Sahra Userli), oyunculuk dalında eğitim aldı. 173 cm boyunda olan genç oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay'ın yazdığı Timur Savcı'nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılının iddialı dizilerinden olan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ı Halit Ergenç oynarken, Hürrem rolünü canlandıracak.

Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda ingilizce biliyor. Türkçesi çok iyi olmasa bile dizinin hikayesine paralel olarak Hürrem Sultan gibi bir nevi Türkçesini geliştirmiş olacak. Almanya'da bir çok televizyon filmi ve dizide rol alan Meryem Uzerli binicilik, yüzme ve basketbol sporlarını yaptı.

Filmografisi

  • Muhteşem Yüzyıl, 2011
  • Journey of No Return, 2010
  • A Case for Two, 2010
  • Sterne über dem Eis, 2009
  • The Line, 2009
  • Das total verrückte Wochenende, 2009
  • Inga Lindström, 2008

Meryem Sarah Uzerli Fotoğrafları