Meryem Uzerli

Meryem Uzerli

Meryem Uzerli
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.8.1983

Doğum Yeri: Kassel, Almanya

Türk-Alman oyuncu. Tam adı Meryem Sahra Uzerli'dir.

12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak Almanya Hessen'in Kassel şehrinde Türk babadan ve Alman anneden dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır.

İki ağabeyi ve bir ablası vardır. Oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı, Timur Savcı’nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılının dizilerinden olan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırmıştır.

Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor. Türkçesi ise bugün oynadığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırmış olduğu Hürrem Sultana paralel olacak kadar gelişmiştir.

2011 yılında Hürrem Sultan rolüyle iki kez en iyi kadın oyuncu ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

2013 yılında tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanan Uzerli MÖuhteşem Yüzyıl dizisinden ayrılmıştır.

Genç oyuncu, 2012 yılından beri Elidor Türkiye'nin reklam yüzü olmuştur ve birçok Elidor reklamında oynamıştır. Elidor için birçok şarkı seslendirmiştir ve reklam filminde oynamıştır. Çok beğenilmiş ve takdir görmüştür.

Uzerli, 2015 yılının yaz aylarında çekimlerine başlandığı Annemin Yarası adlı sinema filminde Ozan Güven, Okan Yalabık ve Belçim Bilgin Erdoğan ile başrolü paylaşmıştır.

03 Prodüksiyon'un yapımcılığını üstelendiği, Taylan Biraderler'in yönetmenliğini yaptığı Gecenin Kraliçesi adlı Türk tv dizinde Selin karakterini üstlenen oyuncu Murat Yıldırım ile başrolü paylaşmıştır.

Özel Hayatı

10 Şubat 2014'te Lara isimli kızı dünyaya geldi.

Filmografi

2017 Öteki Taraf
2017 Cingöz Recai
2015 Annemin Yarası
2012 Das ist ja das Leben selbst!
2011 Jetzt Aber Ballett (Kısa Film)
2010 Lover's Guide (Kısa Film)
2010 Journey of No Return
2009 Sınır (Kısa Film)
2009 Das Total Verrückte Wochenende
2008 Menage A Trois (Kısa Film)

Televizyon

2015 Gecenin Kraliçesi
2015 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2012 Muhteşem Yüzyıl
2011 A Case for Two
2010 WALF: We All Love Football
2010 Ein Fall für zwei
2009 Sterne über dem Eis (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Meryem Uzerli Fotoğrafları

Meryem Uzerli İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler