Meryem Uzerli

Meryem Uzerli

Meryem Uzerli
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.8.1983

Doğum Yeri: Kassel, Almanya

Türk asıllı Alman oyuncu.

Tam adı Meryem Sahra Uzerli'dir. 12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak Almanya Hessen'in Kassel şehrinde Türk babadan ve Alman anneden dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır.

İki ağabeyi ve bir ablası vardır. Oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı, Timur Savcı’nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılının dizilerinden olan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırmıştır.

Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor. Türkçesi ise bugün oynadığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırmış olduğu Hürrem Sultana paralel olacak kadar gelişmiştir.

2011 yılında Hürrem Sultan rolüyle iki kez en iyi kadın oyuncu ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

Filmografi

2019 Kovan
2017 Öteki Taraf
2017 Cingöz Recai
2015 Annemin Yarası
2012 Das ist ja das Leben selbst!
2011 Jetzt Aber Ballett (Kısa Film)
2010 Lover's Guide (Kısa Film)
2010 Journey of No Return
2009 Sınır (Kısa Film)
2009 Das Total Verrückte Wochenende
2008 Menage A Trois (Kısa Film)

Televizyon

2017 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2015 Gecenin Kraliçesi
2013 Muhteşem Yüzyıl
2011 A Case for Two
2010 WALF: We All Love Football
2010 Ein Fall für zwei
2009 Sterne über dem Eis (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Meryem Uzerli Fotoğrafları

Meryem Uzerli Haberleri

Portreler


Vizyondakiler