Meryl Streep

Meryl Streep

Meryl Streep
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 22.6.1949

Doğum Yeri: New Jersey, ABD

ABD'li oyuncu. Tam adı Mary Louise 'Meryl' Streep'tir.

Modern zamanların en yetenekli ve saygıdeğer oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

1971 yılında The Playboy of Seville isimli oyun ile başladığı kariyerinde rol aldığı ilk sinema filmi 1977 yapımı Julia olmuştur. Sonraki yıl yer aldığı The Deer Hunter (1978), Streep'in rekor kıran toplam 19 Oscar adaylığının ilkini; bir sonraki yıl yer aldığı Kramer vs. Kramer (1979) ise En İyi Yardımcı Oyuncu dalında ilk Oscar'ını kazandırmıştır. 1982 yapımı Sophie's Choice ve 2011 yapımı Iron Lady filmleri ile En İyi Başrol Oyuncu dalında iki tane daha Oscar almıştır.

Streep'in en beğenilen diğer performansları da The French Lieutenant's Woman (1981), Silkwood (1983), Out of Africa (1985), Ironweed (1987) Postcards From the Edge (1990), The Bridges of Madison County (1995), Music of the Heart (1999), Adaptation (2002), The Devil Wears Prada (2006), Doubt (2008), Mamma Mia (2008), Julie & Julia (2010) ve August Osage County (2014) filmlerinde olmuştur.

Streep yine bir rekor kırarak 28 Altın Küre'ye aday olmuş ve sekizini kazanmıştır. Aynı zamanda iki Emmy ödülü, İki BAFTA ödülü, iki Screen Actors Guild Awards ödülü, bir Cannes Film Festival ödülü ve bir Tony Award adaylığı almıştır. 25 Kasım 2014 tarihinde ABD'de Başkan Barack Obama Streep'e sivillere verilen en yüksek nişan olan Başkanlık Özgürlük Madalyası'nı takdim etmiştir.

Filmografi

2018 Mary Poppins Returns
2018 Mamma Mia! Here We Go Again
2017 We Rise (Belgesel - Anlatıcı)
2017 The Guardian Brothers (Anlatıcı)
2017 The Post
2016 Florence Foster Jenkins
2015 Ricki and the Flash
2015 Suffragette
2015 Shout Gladi Gladi (Belgesel - Anlatıcı)
2014 The Giver
2014 The Homesman
2014 Into the Woods
2013 Wings of Life (Belgesel - Anlatıcı)
2013 Girl Rising (Belgesel - Anlatıcı)
2013 A Fierce Green Fire (Belgesel - Anlatıcı)
2013 Out of Print (Belgesel - Anlatıcı)
2013 August: Osage County
2012 To the Arctic 3D (Belgesel - Anlatıcı)
2012 Hope Springs
2011 The Iron Lady
2010 Higglety Pigglety Pop! or There Must Be More to Life (Kısa Film - Seslendirme)
2009 Julie & Julia
2009 Fantastic Mr. Fox (Seslendirme)
2009 It's Complicated
2008 Mamma Mia!
2008 Doubt
2007 Dark Matter
2007 Evening
2007 Rendition
2007 Lions for Lambs
2006 A Prairie Home Companion
2006 The Music of Regret (Kısa Film)
2006 The Devil Wears Prada
2006 The Ant Bully (Seslendirme)
2005 Prime
2005 Stolen Childhoods (Belgesel - Anlatıcı)
2004 The Manchurian Candidate
2004 Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
2003 Stuck on You
2002 Adaptation.
2002 The Hours
2001 A.I. Artificial Intelligence (Seslendirme)
1999 Music of the Heart
1999 Ginevra's Story (Belgesel - Anlatıcı)
1998 Dancing at Lughnasa
1998 One True Thing
1996 Before and After
1996 Marvin's Room
1995 The Living Sea (Belgesel - Anlatıcı)
1995 The Bridges of Madison County
1994 The River Wild
1993 The House of the Spirits
1992 Death Becomes Her
1991 Defending Your Life
1991 Age 7 in America (Belgesel - Anlatıcı)
1990 Postcards from the Edge
1989 She-Devil
1988 A Cry in the Dark
1987 Ironweed
1986 Heartburn
1985 Plenty
1985 Out of Africa
1984 Falling in Love
1983 Silkwood
1982 Still of the Night
1982 Sophie's Choice
1981 The French Lieutenant's Woman
1979 Manhattan
1979 The Seduction of Joe Tynan
1979 Kramer vs. Kramer
1978 The Deer Hunter
1977 Julia

Televizyon

2017 Five Came Back (Belgesel - Anlatıcı)
2014 The Roosevelts (Belgesel - Seslendirme)
2013 Makers: Women Who Make America (Belgesel - Anlatıcı)
2010 Web Therapy
2007 Ocean Voyagers (Belgesel - Anlatıcı)
2003 Angels in America (Mini Dizi)
2003 Freedom: A History of US (Mini Dizi)
1999 King of the Hill (Seslendirme)
1997 ...First Do No Harm (TV Filmi)
1994 The Simpsons (Seslendirme)
1990 The Earth Day Special
1982 Alice at the Palace (TV Filmi)
1981 Kiss Me, Petruchio (Belgesel)
1979 Uncommon Women and Others (TV Filmi)
1978 Holocaust (Mini Dizi)
1977 The Deadliest Season (TV Filmi)
1977 Secret Service
1976 Everybody Rides the Carousel (TV Filmi - Seslendirme)

Tiyatro

2006 Mother Courage and Her Children
2004 Bridge and Tunnel
2001 The Seagull
1980 Alice in Concert
1979 Taken in Marriage
1978 The Taming of the Shrew
1977 The Cherry Orchard
1977 Happy End
1976 A Memory of Two Mondays / 27 Wagons Full of Cotton[d]
1976 Secret Service
1976 Henry V
1976 Measure for Measure
1975 Trelawny of the Wells

Görev Aldığı Yapımlar

Meryl Streep Fotoğrafları

Meryl Streep Haberleri