Mesut Yar

Mesut Yar

Mesut Yar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.4.1967

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk gazeteci, televizyoncu.

Yar, İstanbul Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede müzecilik ihtisası yaptı. 1985 yılında gazetecilik mesleğine stajyer muhabir olarak başlayan Yar, sırasıyla Hürriyet, Sabah, Posta gibi gazetelerde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yaptı.

1994 yılında kurucuları arasında olduğu Kanal E'de ülkenin ilk ihtisas talk show'unu (By Night) yapan Yar, bundan sonraki kariyerine televizyon öznesinde devam etti. Show TV, Number One TV, HBB TV, Kanal 6, Star TV, Cine 5, atv gibi ulusal kanallarda yapımcılık, sunuculuk ve anchormanlik görevlerinde bulundu. Sabah-Atv Grubuna bağlı Kanal 1, Atv Avrupa, Türkçe Tv gibi kanallarda genel müdürlük yapan Mesut Yar, mesleğine paralel olarak edebiyatla da ilgilendi.

Çeşitli hikâye, şiir ve röportaj kitapları yayımlanan Yar'ın halen Posta Gazetesi'nde televizyon eleştirmenliği yaptığı 'Televizyon Hastası' isimli bir köşesi bulunmaktadır. 2011 yılında CNN TÜRK'te başladığı 'Burada Laf Çok' programı 2016 yılında Kanal D'ye transfer olmuştur. Mesut Yar, şu anda Star TV'de 'Mesut Yar Sunar' isimli programı sunmaktadır.

Filmografi

2017 Baş Belası
2016 Yıldızlar da Kayar
2015 Olur İnşallah
2015 Bizans Oyunları: Geym of Bizans
2013 Karınca Kapanı

Televizyon

2017 Mesut Yar Sunar (Tv Programı)
2016 Burada Laf Çok (Tv Programı)
2015 Buyur Burdan Bak (Tv Programı)
2014 Şimdi Onlar Düşünsün
2013 Babam Sınıfta Kaldı
2010 Gecekondu (Tv Programı)
2008 Elveda Rumeli
2004 Başka Yerde Yok (Tv Programı)

Görev Aldığı Yapımlar

Mesut Yar Fotoğrafları

Mesut Yar İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler