Metin Çekmez

Metin Çekmez

Metin Çekmez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 26.07.1945

Ölüm Tarihi: 25.08.2021

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

İstanbul'da dünyaya gelen Metin Çekmez, aynı zamanda Yeşilçam oyuncusu Dinçer Çekmez'in kardeşi olarak biliniyor. Eğitimini gazetecilik üzerine aldı fakat oyunculuğa olan merakı dolayısıyla bu alanda kendini geliştirdi. İlk oyunculuk deneyimini 1962 yılında 'Hamlet' adlı tiyatro oyununda sahneye çıkarak yaşadı. Kendi tabiriyle dizi-film sektöründe 'alaylı' olarak yetişti. 1970 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda kadrolu oyuncu oldu.

1972 yılında 'Tatlı Dillim', 1973 yılında 'Yalancı Yarim', 1984 yılında 'Atla Gel Şaban' bir birçok sinema filminde rol alan Metin Çekmez; 1993 yılında 'Süper Baba', 2006 yılında 'Binbir Gece', 2012 yılında 'Adını Feriha Koydum' gibi çeşitli televizyon dizilerinde boy gösterdi.

Filmografi

2000 Komser Şekspir
1999 Güvercin
1996 Ali / Sakın Arkana Bakma (Seslendirme)
1994 İz
1992 Gölge Oyunu
1991 Siyabend-ü Xece
1987 Sis
1987 Kurtar Beni
1986 Kupa Kızı
1985 Kurbağalar
1984 Namuslu
1984 Firar
1984 Atla Gel Şaban
1976 Sıralardaki Heyecan
1974 Kartal Yuvası
1974 Boşver Arkadaş
1973 Yalancı Yarim
1972 Tatlı Dillim

Televizyon

2015 Kaderimin Yazıldığı Gün
2013 20 Dakika
2012 Adını Feriha Koydum
2008 Binbir Gece
2006 Kuşdili
2005 Köpek
2005 Büyük Buluşma
2004 Zümrüt
2004 Yürek Çığlığı
2003 Baba
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
1998 İki Arkadaş
1996 Kurtuluş
1994 Zirvedekiler
1993 Süper Baba
1986 Perihan Abla

Görev Aldığı Yapımlar

Metin Çekmez Fotoğrafları

Metin Çekmez Haberleri