Metin Kuru

Metin Kuru

Metin Kuru
Görüntü Yönetmeni, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 21.10.1987

Doğum Yeri: Konya, Türkiye

Türk oyuncu, senarist ve yönetmen.

2010 yılında Kara Trenler isimli TV filminin kurgusunu yaparak sinemaya adım attı. 2013 yılında Uzun Hikaye isimli kısa filmde rol almasının yanı sıra senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendi. Üçüncü Dünya filmi senarist ve yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj çalışmasıdır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Üçüncü Dünya
2015 Çağrı (Kısa Film)
2014 Ölüm Kitabı (Kısa Film)
2014 DÜŞ (Kısa Hikaye)
2013 Uzun Hikaye (Kısa Film)

Televizyon

2014 Apartman Dairesi

Senaryo

2019 Üçüncü Dünya
2014 Ölüm Kitabı (Kısa Film)
2014 DÜŞ (Kısa Hikaye)
2013 Uzun Hikaye (Kısa Film)

Televizyon

2014 Apartman Dairesi

Oyuncu

2013 Uzun Hikaye (Kısa Film)

Televizyon

2015 İki Dünya Arasında
2014 Nizama Adanmış Ruhlar
2014 Apartman Dairesi

Görev Aldığı Yapımlar

Metin Kuru Fotoğrafları

Metin Kuru Haberleri

Portreler