Metin Yıldız

Metin Yıldız

Metin Yıldız
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 20.8.1974

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Aslen Fatsa, Ordu'ludur. Memur bir ailenin ortanca çocuğudur. Lise mezunudur. 1996 yılında profesyonel tiyatro hayatına başladı. Birçok tiyatro oyunu ve dizide rol aldıktan sonra Vizontele Tuuba (2003) ile birlikte BKM serüveni başladı. 7 Mayıs 2008 tarihinde, Kanal D'de yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar'da skeç oynamıştır. atv'de Alemin Kıralı adlı dizisinin Kubat Otuzşubat rolünde oynadı. Metin Yıldız evlidir ve Berfin Su ve Şimal isimli iki çocuk babasıdır.

Filmografi

2018 Yarı Yol
2018 Eyvah Karım
2018 Benim Adım Osssman
2017 Aşka Geldik
2017 Kayseri Aslanı: Çin İşi
2017 Şansımı Seveyim
2017 Çılgın Kolej
2017 Sinyalciler: Son Akşam Yemeği
2016 Vezir Parmağı
2015 Türk Lokumu
2015 Leblebi Tozu
2014 Mucize
2013 Sağ Salim 2 Sil Baştan
2012 Oğlum Bak Git
2011 Yangın Var
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar
2010 Nene Hatun
2009 Neşeli Hayat
2007 Kutsal Damacana
2003 Vizontele Tuuba
1998 Gemide

Televizyon

2015 Yarım Yamalak
2014 Kadim Dostum
2012 Alemin Kıralı
2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2008 Sınıf
2006 Yeşeren Düşler
2006 Bir Demet Tiyatro
2004 Kalp Gözü
2003 Parmak İzi
2002 Çocuklar Duymasın
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
1999 Deli Yürek
1997 Ruhsar

Görev Aldığı Yapımlar

Metin Yıldız Fotoğrafları

Metin Yıldız Haberleri