Michael B. Jordan

Michael B. Jordan

Michael B. Jordan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.2.1987

Doğum Yeri: Kalfiorniya, ABD

ABD'li aktör.


Michael B. Jordan, üç çocuklu ailenin ortanca oğlu olarak 9 Şubat 1987 tarihinde Amerika’nın Kaliforniya eyaletinin Santa Ana şehrinde dünyaya geldi ve New Jersey – Newark’ta büyüdü. Göbek adı Bakari ve Bakari ismi Swaili dilinde “soylu” anlamına geliyor.

Michael B. Jordan, ilk oyunculuk deneyimini The Sopranos adlı uzun soluklu, televizyon dizisinde figüran bir çocuğun rolünü oynayarak gerçekleştirdi. Ardından 1999 yapımı Cosby dizisinde ve Black and White adlı filmde ufak rollerde bulundu. Sonuna Kadar adlı filmde ise Jamal rolünü oynadı. Michael B. Jordan, üç önemli televizyon drama dizisinde geçmişte rol aldı ve bunlardan biri HBO’nun sevilen serisi The Wire’dı. 2002 yapımı dizide Wallace karakterini canlandırdı. Ardından 2006 yapımı Friday Night Lights’ta Vince Howard karakterini canlandırdı. Daha sonra ise yine bir NBC yapımı olan, 2010 yılı dizisi Parenthood’da rol aldı.

Kanıt Peşinde adlı polisiye televizyon dizisinde de bir bölüm Morris karakterini oynayan Michael B. Jordan, All My Children adlı dizide Reggie Porter Montgomery karakterini oynadı. 2006’da Without a Trace dizisine oynayan Michael B. Jordan, 2007 yıllarında Blackout filmide C.J. karakterini canlandırdı ve aynı yıl Cold Case dizisinde de Michael Carter’ı canlandırdı.

2009 yılı Michael B. Jordan için epey hareketli geçti ve önce Burn Notice’de Corey Jensen’ı, sonra da Pastor Brown’da Tariq Brown’ı oynadı. The Assistants adlı dizide Nate Warren karakterini canlandırırken, Bones’ın bir bölümünde de Perry Wilson karakterini oynadı.

2010 yılında Law & Order: Criminal Intent adlı dizide tek bölümlüğüne Danny Ford’u canlandıran Michael B. Jordan, Lie to Me adlı sevilen dizide de Key karakterini iki bölüm oynadı. Friday Night Lights’taki Vince Howard karakteriyle büyük beğeni toplayan genç aktör, Gears of War 3 adlı başarılı video oyununda da Jace Stratton’a sesiyle can verdi.

16 bölüm boyunca Parenthood dizisinde Alex’i oynayan Michael B. Jordan, 2012 yılında County adlı televizyon filminin yanı sıra, Kırmızı Kuyruklar Filosu, Doğaüstü filmlerinde oynadı. Ayrıca Wİll Westwood karakteriyle bir bölüm de Doktor House’da yer aldı. Bu yıl aynı zamanda Hotel Noir filminin de kadrosunda bulundu.

Michael B. Jordan, 2013 yapımı Son Durak (Fruitvale Station) filmiyle dikkat çekti ve başrole geçti. 22 yaşındaki birini canlandırdığı film, 39 ödül aldı ve 52 farklı ödüle de aday gösterildi. Filmin yönetmenlik ve senaristlik koltuğunda Ryan Coogler oturuyordu.

Adalet Birliği: Flash Noktası Paradoksu adlı animasyon filminde Cyborg – Victor Stone karakterine sesiyle can veren oyuncu, 2014 yapımı Müzmin Bekarlar’da Mikey karakterini canlandırdı. The Boondocks adlı televizyon dizisinde de yer alan Michael B. Jordan, Fantastik Dörtlü filminde de Johnny Storm’du.

Şüphesiz Michael B. Jordan’ın kariyerinin dönüm noktası geçtiğimiz yıl çıkan Creed: Efsanenin Doğuşu adlı Film oldu. Ryan Coogler tarafından yazılıp yönetilen filmde başrolü kaptı ve Rocky serisinin ünlü karakteri Apollo Creed’in öz oğlunu canlandırdı. Ayrıca kendisine Sylvester Stallone de Rocky karakteriyle eşlik etti. Bir dalda Oscar adayı olan Creed: Efsanenin Doğuşu, 43 ödül aldı ve 51 farklı ödüle aday gösterildi.

Filmografi

2018 Black Panther
2015 Fantastic Four
2015 Creed
2014 That Awkward Moment
2013 Fruitvale Station
2013 Justice League: The Flashpoint Paradox (Seslendirme)
2012 Red Tails
2012 Chronicle
2009 Pastor Brown
2007 Blackout
2001 Hardball
1999 Black and White

Televizyon

2019 Raising Dion (Ayrıca Yapımcı)
2018 Fahrenheit 451
2015 Running Wild with Bear Grylls
2014 Ridiculousness
2014 The Boondocks (Seslendirme)
2012 House
2012 County
2010 Law & Order: Criminal Intent
2010 Lie to Me
2010 Parenthood
2009 Burn Notice
2009 Bones
2009 The Assistants
2009 Friday Night Lights
2007 Cold Case
2006 CSI: Crime Scene Investigation
2006 Without a Trace
2003 All My Children
2002 The Wire
1999 The Sopranos
1999 Cosby

Video Oyunları (Seslendirme)

2017 Wilson's Heart
2016 NBA 2K17
2011 Gears of War 3

Görev Aldığı Yapımlar

Michael B. Jordan Fotoğrafları

Michael B. Jordan Haberleri