Michael Bay

Michael Bay

Michael Bay
Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 17.02.1965

Doğum Yeri: Los Angeles, ABD

ABD'li oyuncu, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Michael Benjamin Bay'dir. Armageddon, The Rock, Pearl Harbor, Bad Boys, Bad Boys II, Transformers, Transformers: Yenilenlerin İntikamı gibi yüksek bütçeli aksiyon filmleri ile tanınır. 13. Cuma ve Elm Sokağında Kabus filmlerinde yapımcı olarak görev yapmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2022 Robopocalypse
2022 Ambulans
2019 6 Underground
2017 Transformers 5: Son Şövalye
2016 13 Saat: Bingazi'nin Gizli Askerleri
2014 Transformers: Kayıp Çağ
2013 Zor Kazanç
2011 Transformers: Ay'ın Karanlık Yüzü
2009 Transformers - Yenilenlerin İntikamı
2007 Transformers
2005 Ada
2003 The Lionel Richie Collection (Video Belgesel)
2003 Çılgın İkili II
2001 Pearl Harbor
1998 Armageddon
1996 Kaya
1995 Çılgın İkili
1990 Playboy: Kerri Kendall - September 1990 Video Centerfold (Video Belgesel)
1990 Vanilla Ice: I Love You (Kısa Film)

Yapımcı

2022 Armored
2022 Little America
2021 The Forever Purge
2020 Sessiz Bir Yer 2
2020 Songbird
2019 6 Underground
2018 Sessiz Bir Yer
2018 İlk Arınma Gecesi
2018 Bumblebee
2017 Transformers 5: Son Şövalye
2016 Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı
2016 Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden
2016 Arınma Gecesi: Seçim Yılı
2016 13 Saat: Bingazi'nin Gizli Askerleri
2015 Sonsuzluk Projesi
2014 Transformers: Kayıp Çağ
2014 Ölüm Alfabesi
2014 Ninja Kaplumbağalar
2014 Arınma Gecesi: Anarşi
2013 Zor Kazanç
2013 Pain & Gain: The A Game - Michael Bay's 'Pain & Gain' (Video Belgesel)
2013 Arınma Gecesi
2012 Uncharted Territory: NASA's Future Then and Now (Kısa Video Belgesel)
2012 Above and Beyond: Exploring Dark of the Moon (Video Belgesel)
2011 Transformers: Ay'ın Karanlık Yüzü
2011 Ben Dört Numara
2010 Elm Sokağında Kabus
2009 Transformers - Yenilenlerin İntikamı
2009 Mahşerin Dört Atlısı
2009 Doğmamış
2009 13. Gün
2007 Transformers
2007 Their War (Video Belgesel)
2007 Our World (Video Belgesel)
2007 Otostopçu
2007 From Script to Sand: The Skorponok Desert Attack (Kısa Video Belgesel)
2006 Teksas Katliamı - Başlangıç
2005 Dehşet Sokağı
2005 Ada
2005 Pissed
2003 Teksas Katliamı
2001 Pearl Harbor
1998 Armageddon

Televizyon

2021 Occult (TV Filmi)
2019 The Purge
2019 Jack Ryan
2018 The Last Ship
2017 Cecil Hotel'de Dehşet (Mini Belgesel)
2017 Black Sails
2016 Billion Dollar Wreck

Oyuncu

2020 Bad Boys: Her Zaman Çılgın
2019 6 Underground (Seslendirme)
2014 Transformers: Kayıp Çağ
2007 Transformers
2003 Çılgın İkili II
2001 Zigs
2000 Çıtır Kızlar
1999 Mystery Men
1998 Armageddon

Televizyon

2013 The Neighbors
1986 La justice de Tony Cimo (TV Filmi)
1986 Kanun Namına

Görev Aldığı Yapımlar

Michael Bay Fotoğrafları

Michael Bay Haberleri