Michael C. Hall

Michael C. Hall

Michael C. Hall
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.2.1971

Doğum Yeri: Raleigh, ABD

Yaşamı

Rehberlik danışmanı bir anne ile IBM'de çalışan babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. O doğmadan önce ailesi bir kız çocuğu dünyaya getirmiş ancak bebeklik döneminde ölmüştür. 11 yaşındayken, babası prostat kanseriden yaşamını yitirmiştir. Annesiyle birlikte yaşamını sürdürmüştür. Avukat olmayı düşünen Hall daha sonra ise oyunculuk üzerine eğitim almıştır. Amy Spanger ile süren dört yıllık evliliğinden sonra 2007 yılında Dexter adlı diziside kız kardeşini canlandıran Jennifer Carpenter birlikte olmaya başladı. 2008 yılının son günü olan 31 Aralık 2008'de evlenmiştir ancak daha sonra boşanmışlardır. 14 Ocak 2010'da kanser olduğunu açıklayan C.Hall eşinin verdiği destekle kanseri atlatmayı başarmıştır.

Kariyeri
Daha Ravenscroft okulunda 2. sınıftayken oyunculuk yeteneği keşfedilen Michael C. Hall 5. sınıftayken erkek korolarına katılmıştır. Oyunculuk kariyeri ise tiyatrolarla başlamıştır.New York Shakespeare festivalinde Macbeth gizli oyunlarda rol almıştır. Ayrıca New York halk tiyatrosunda da çeşitli roller almıştır. 1999 yılında ilk kez Broadway'de rol almıştır. 2002 yılında, Six Feet Under dizisindeki rolüyle Emmy Ödülüne aday gösterilmiştir. Ayrıca yine 2002 yılında AFI Ödüllerine yılın aktörü olarak aday gösterilmiştir. Michael C. Hall 2003 yılında Chicago müzikalindeki Billy Flynn rolüyle turneye çıkmıştır. Rol aldığı sinema filmleri yalnızca Paycheck ve 2009 ylında vizyona giren Gamer adlı bilimkurgu filmleridir. 2006 yılında Dexter isimli dizide başrol oyuncusu olmuştur ve dizi planlandığı sürede final yapmıştır. Bu dizideki performansıyla 67.Golden Globe ödül töreninde Drama dalında 'En iyi erkek oyuncu ödülü'nü kazanmıştır.

Filmografi
Oyuncu Olarak
East Fifth Bliss (2010) - Morris Bliss
Peep World (2009) - Jack Meyerwitz
Dexter - Dexter Morgan (96 bölüm- 8 sezon, 2006-2013)
Gamer (2009) - Ken Castle
Mysteries of the Freemasons (2006) (TV) - Anlatıcı
Six Feet Under - David Fisher (63 Bölüm, 2001-2005)
Bereft (2004) (TV) - Jonathan
Paycheck (2003) - Agent Klein
Yapımcı Olarak
The Edge of Things (2009) (Yapımcı)
Dexter (Yardımcı Yapımcı) (10 Bölüm, 2008)

Görev Aldığı Yapımlar

Michael C. Hall Fotoğrafları

Michael C. Hall Haberleri