Michael Nyqvist

Michael Nyqvist

Michael Nyqvist
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.11.1960

Ölüm Tarihi: 27.6.2017

Doğum Yeri: Stockholm, İsveç

İsveçli aktör. Tam adı Rolf Åke Mikael Nyqvist'tir.

Malmö'de Drama Okulu'nda eğitim gördü ve 1997 yılı yapımı Martin Beck filmlerinin ilk dizisinde polis memuru Banck rolüyle ve 2002'de Grabben i graven bredvid filmindeki rolüyle ünlü oldu. Mikael Blomkvist rolüyle beğeni toplayan Millennium serisinin yanı sıra Mission: Impossible - Hayalet Protokolü (Kurt Hendricks gibi) ve John Wick (Viggo Tarasov gibi) kötü adam rolleriyle uluslararası üne kavuşmuştur. 

2004'te yılında 'En İyi Yabancı Film' dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilen Cennetin Müziği filminde başrol oynamıştır.

27 Haziran 2017'de 57 yaşında yaşamını yitirmiştir.

Filmografi

2018 Hunter Killer
2018 Radegund
2018 Kursk
2017 Du Forsvinder
2016 Frank & Lola
2016 I.T.
2015 Colonia
2015 The Girl King
2014 John Wick
2014 The Girl in the Book
2014 Paris Follies
2013 Europa Report
2013 The Girl from Nagasaki
2013 Days and Nights
2012 Disconnect
2011 Abduction
2011 Mission: Impossible – Ghost Protocol
2010 The Woman That Dreamed About a Man
2010 Among Us
2010 The Chinese Man
2009 The Girl with the Dragon Tattoo
2009 The Girl Who Played with Fire
2009 Bröllopsfotografen
2009 The Girl Who Kicked the Hornet's Nest
2008 The Kautokeino Rebellion
2008 Downloading Nancy
2008 Iscariot
2007 The Black Pimpernel
2007 Arn: The Knight Templar
2006 Search
2006 Suddenly
2005 Shadow world (Kısa Film)
2005 Mother of Mine
2005 Naboer
2005 Bang Bang Orangutang
2004 As It Is in Heaven
2004 Day and night
2004 ABBA: Our Last Video Ever
2003 Smala Sussie
2003 Detailjer
2002 Grabben i graven bredvid
2001 Home Sweet Home
2001 Making Babies
2000 10:10 (Kısa Film)
2000 Together
1999 Breaking out
1998 Nightwalk (Kısa Film)
1998 Waiting for the Tenor
1998 Personkrets 3:1
1997 Tic Tac
1996 Sånt är livet
1987 Jim och piraterna Blom

Televizyon

2017 Madiba (Mini Dizi)
2014 100 Code
2013 Zero Hour
2010 Kennedys Hirn (TV Filmi)
2005 Wallander: Mastermind
1999 En dag i taget
1997 Beck
1990 Pass (TV Filmi)
1982 Kamraterna (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Michael Nyqvist Fotoğrafları

Michael Nyqvist Haberleri