Michael Rooker

Michael Rooker

Michael Rooker
Oyuncu

Doğum Tarihi: 6.4.1955

Doğum Yeri: Alabama, ABD

ABD'li oyuncu.

İlk kez 1986 yılında Crime Story isimli TV dizisiyle oyunculuk yapmaya başlamış ve bugüne kadar 120'den fazla yapımda rol almıştır. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986), Eight Men Out (1988), Sea of Love (1989), Days of Thunder (1990), JFK (1991), Cliffhanger (1993), Mallrats (1995), The Walking Dead (2010–2013), Galaksinin Koruyucuları (2014) Galaksinin Koruyucuları 2 (2017) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 The Suicide Squad
2021 Hızlı ve Öfkeli 9
2021 Canavar Sorunları
2021 A Good Man Is Hard to Find
2020 Hayal Adası
2019 Brightburn
2019 Bolden
2017 Galaksinin Koruyucuları 2
2016 Belko Deneyi
2014 The Driving Dead (Kısa Video)
2014 Elwood (Kısa Film)
2014 Galaksinin Koruyucuları
2013 Kardeşim
2012 The Lost Episode
2011 Mysteria
2011 Hücre 213
2010 Scott's Dead (Kısa Film)
2010 Louis
2010 Hypothermia
2010 Freeway Killer
2010 Blood Done Sign My Name
2010 Atlantis Down
2010 Super
2009 The Marine 2 (Video)
2009 Super Capers: The Origins of Ed and the Missing Bullion
2009 Penance
2008 This Man's Life (Kısa Film)
2008 The Lena Baker Story
2008 Jumper
2007 Ölüm Fısıltısı
2006 Repo! The Genetic Opera (Kısa Film)
2006 Yaratıklar
2006 Lenexa, 1 Mile
2005 Chasing Ghosts
2004 The Eliminator
2003 The Box
2002 Yenilmez
2001 Katil
2000 Table One
2000 Newsbreak
2000 Cennetin Ateşi
2000 6. Gün
1999 Kemik Koleksiyoncusu
1999 A Table for One
1998 The Replacement Killers
1998 Shadow Builder
1998 Renegade Force
1998 Brown's Requiem
1997 Yalancı
1997 Song of Hiawatha
1997 Rosewood
1997 Keys to Tulsa
1997 Gecenin Baykuşu
1996 The Trigger Effect
1996 Bastard Out of Carolina
1995 Mallrats
1994 Suspicious (Kısa Film)
1994 The Hard Truth
1993 The Dark Half
1993 Kasabanın Namusu
1993 Dağcı
1991 JFK: Kapanmayan Dosya
1990 Days of Thunder
1989 Müzik Kutusu
1989 Aşk Denizi
1988 Retreads
1988 Mississippi Yanıyor
1988 Kanunun Üstünde
1988 Eight Men Out
1987 Rent-a-Cop
1987 Gün Işığı
1986 Henry: Portrait of a Serial Killer

Televizyon

2021 The President Is Missing (TV Filmi)
2020 The Dark Tower (TV Filmi)
2017 SEAL Team
2013 Nerdist: Course of the Force
2013 Conan
2013 Yürüyen Ölüler
2012 Outlaw Country (TV Filmi)
2010 Burn Notice
2010 Matadors (TV Filmi)
2009 Psych
2009 Criminal Minds
2009 Meteor (Mini Dizi)
2008 Shark
2008 Law & Order
2008 Humanzee!
2008 Chuck
2007 Crossing Jordan
2006 Thief (Mini Dizi)
2005 Numb3rs
2005 JAG
2004 Las Vegas
2004 Skeleton Man (TV Filmi)
2003 Tremors
2003 Stargate SG-1
2003 Lucky
2003 CSI: Miami
2003 Saving Jessica Lynch (TV Filmi)
2003 On Thin Ice (TV Filmi)
2002 Jeremiah
2001 The Outer Limits
2001 HRT (TV Filmi)
1998 Honolulu CRU
1996 Back to Back (TV Filmi)
1995 Fallen Angels
1995 Johnny & Clyde (TV Filmi)
1992 Afterburn (TV Filmi)
1990 Equal Justice
1989 Gideon Oliver
1989 The Edge (TV Filmi)
1989 L.A. Takedown (TV Filmi)
1988 The Equalizer
1986 Crime Story

Seslendirme

2010 DC Showcase Original Shorts Collection (Video)
2010 Superman/Shazam!: The Return of Black Adam (Kısa Video)
2010 DC Showcase: Jonah Hex (Kısa Video)

Video Oyunu

2013 The Walking Dead: Survival Instinct
2012 Lollipop Chainsaw
2012 Call of Duty: Black Ops II
2011 Call of the Dead
2009 The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
2006 Scarface: The World Is Yours
2004 The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay

Televizyon

2021 Peki Ya...?
2019 True Detective
2017 Robot Chicken
2012 Archer

Yönetmen

2012 The Lost Episode

Yapımcı

1999 A Table for One
1998 Brown's Requiem

Görev Aldığı Yapımlar

Michael Rooker Fotoğrafları

Michael Rooker Haberleri