Michael Sheen

Michael Sheen

Michael Sheen
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 5.2.1969

Doğum Yeri: Newport, Galler

Galli aktör.

Tam adı Michael Christopher Sheen'dir. Royal Academy of Dramatic Art'ta eğitimini aldı. Amadeus (1998), Look Back in Anger (1999), Caligula (2003) ve Frost/Nixon (2006) gibi birçok tiyatro yapımında oynamıştır.

Annesi Irene sekreter ve babası Meyrick bir fabrikada insan kaynaklarında çalışmaktaydı. Joanne adında kendinden küçük bir kız kardeşi vardır. Ailesiyle beraber Baglan, Neath Port Talbot, Port Talbot'ta yaşamıştır, daha sonra Londra'ya taşınmıştır. Port Talbot aynı zamanda ünlü aktörler Richard Burton ve Anthony Hopkins memleketidir. 12 yaşında Arsenal futbol takımından keşfedilmiştir takım ona Londra'da bir yer teklif etmiştir, ailesi onu göndermeye isteksiz olsa da onu gördermiştir. Daha sonra kendi tarifiyle muhteşem oynasa da bir süre sonra futbola ilgisini kaybetmiştir ve futbol kariyerini sonlandırmıştır. Daha sonra gençlik yıllarında West Glamorgan Youth Theatre ve the National Youth Theatre of Wales'te oynamıştır. Blaenbaglan Primary School, Glan Afan Comprehensive School ve son olarak Neath Port Talbot College'de, Drama ve sosyoloji eğitimi görmüştür. 1988 yılında Royal Academy of Dramatic Art'ta oyunculuk yapmıştır. The Society of London Theatre'da 2 yıl çalışmıştır ve 1991'de Bachelor of Arts'ta oynamıştır.

1993 yılında BBC'nin televizyon serisi Gallowglass'de oynadı ve 1995'lerde Kenneth Brannagh'ın yanında Othello filminde oynadı. Stephen Frears'ın yönettiği Mary Reilly filminde küçük bir rol almıştır. Sonraları 2005'e geldiğimizde en çok biinen rollerinden birini Cennetin Krallığı filminde oynamıştır. Twilight Saga: New moon, Eclipse ve Breaking Dawn Part 1 ve Part 2 filmlerinde Aro karakterini canlandırmıştır.

İngiliz oyuncu Kate Beckinsale ile 1995'ten 2003'e kadar 8 yıl evli kalmıştır. Bu çiftin kızı Lily Mo Sheen ise 1999 yılında Londra'da doğdu.

Filmografi

2019 The Voyage of Doctor Dolittle
2018 Apostle
2017 Home Again
2017 Brad's Status
2016 Alice Through the Looking Glass (Seslendirme)
2016 Nocturnal Animals
2016 Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer
2016 Passengers
2015 Far from the Madding Crowd
2014 The Adventurer: The Curse of the Midas Box
2014 Kill the Messenger
2013 Admission
2012 The Gospel of Us
2012 Jesus Henry Christ
2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2
2011 Midnight in Paris
2011 Beautiful Boy
2011 Few Options
2011 The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1
2011 Resistance
2010 Unthinkable
2010 Alice in Wonderland (Seslendirme)
2010 Tinker Bell and the Great Fairy Rescue (Seslendirme)
2010 Tron: Legacy
2009 Underworld: Rise of the Lycans
2009 The Damned United
2009 You're the Boss (Belgesel)
2009 My Last Five Girlfriends
2009 The Twilight Saga: New Moon
2008 Frost/Nixon
2007 Music Within
2007 Airlock Or How To Say Goodbye In Space (Kısa Film)
2006 Dead Long Enough
2006 The Queen
2006 Blood Diamond
2005 Kingdom of Heaven
2005 The Open Doors (Kısa Film)
2005 The League of Gentlemen's Apocalypse
2004 Laws of Attraction
2004 The Banker (Kısa Film)
2003 Bright Young Things
2003 Underworld
2003 Timeline
2002 Heartlands
2002 The Four Feathers
1997 Wilde
1996 Mary Reilly
1995 Othello
1993 Gallowglass

Televizyon

2019 Good Omens
2017 Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special
2015 Comedy Bang! Bang!
2015 The Spoils Before Dying
2015 7 Days in Hell (TV Filmi)
2014 The Spoils of Babylon
2013 Masters of Sex
2011 Doctor Who (Seslendirme)
2011 Passion in Port Talbot
2010 30 Rock
2010 The Special Relationship
2009 A Child’s Christmases in Wales (Seslendirme)
2006 Kenneth Williams: Fantabulosa!
2006 Ancient Rome: The Rise and Fall of an Empire
2006 H. G. Wells: War with the World
2004 Dirty Filthy Love
2003 The Deal
1999 Doomwatch: Winter Angel (Seslendirme)
1998 Lost in France
1998 Animated Epics: Beowulf (Seslendirme)
1997 The Grand
1993 Gallowglass
1993 Maigret
1993 In Suspicious Circumstances
1993 Sean's Show

Tiyatro

2011 The Passion (Ayrıca Yönetmen)
2011 Hamlet
2009 Betrayal
2006 Frost/Nixon
2005 The UN Inspector
2005 24 Hour Play
2003 Caligula
2000 Smithereens
1999 Look Back in Anger
1998 Amadeus
1997 The Homecoming
1997 Badfinger (Ayrıca Yönetmen)
1997 Gas Station Angel
1997 Henry V
1996 The Ends of the Earth
1995 Look Back in Anger
1995 The Seagull
1995 The Dresser (Ayrıca Yönetmen)
1994 Peer Gynt
1994 Le Livre de Spencer
1994 Charley’s Aunt
1993 The Blind Men
1993 Don't Fool With Love
1993 Moonlight
1993 Ion
1993 Forever Yours, Marie-Lou
1992 Romeo and Juliet
1992 A View from the Bridge
1991 When She Danced
1991 Neon Gravy

Radyo / Sesli Kitap

2017 La Belle Sauvage
2013 The Ocean at the End of the Lane (Anlatıcı)
2011 A Month of Sundays
2010 Hello, Good Evening and Welcome: The David Frost Story
2010 Kenneth Tynan's Theatre Writings
2010 The Richard Burton Legacy
2010 Playing the Dane
2007 Salmon Fishing in the Yemen (Anlatıcı)
2005 Stories from Shakespeare (Anlatıcı)
2004 The Pretenders
1999 A Lover’s Gift: From Him to Her - poetry anthology (Anlatıcı)
1999 Oedipus
1999 The Essential Dylan Thomas: Poetry and Stories (Anlatıcı)
1999 Walton: Hamlet/As You Like It (Anlatıcı)
1999 Hamlet
1998 Walton: Henry V (Anlatıcı)
1998 Troy
1997 Poets of the Great War (Anlatıcı)
1997 Lady Windermere's Fan
1997 Romeo and Juliet (Ayrıca Yönetmen)
1997 The Great Poets – Samuel Taylor Coleridge (Anlatıcı)
1997 The West Pier
1997 A White Merc With Fins (Anlatıcı)
1996 The Old Testament (Anlatıcı)
1996 The Great Poets – John Keats (Anlatıcı)
1995 The Idiot (Anlatıcı)
1995 Alaska
1995 The Picture of Dorian Gray (Anlatıcı)
1995 Dangerous Liaisons
1995 The Importance of Being Earnest
1994 Crime and Punishment (Anlatıcı)
1994 Strangers on a Train
1994 Great Poets of the Romantic Age
1993 Much Ado About Nothing

Görev Aldığı Yapımlar

Michael Sheen Fotoğrafları

Michael Sheen Haberleri