Michel Robin

Michel Robin

Michel Robin
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 13.10.1930

Doğum Yeri: Reims, Fransa

Fransız filmi aktör ve komedyen. 

Tam adı Michel Jacques François Robin'dir. 1966 yılında ilk rol aldığı film olan Who Are You, Polly Maggoo?'dan bu yana 120 filmde yer aldı.

Asıl ününü Amelie (2001), Küçük Kaçamaklar (1979) ve Kayıp Nişanlı (2004) filmlerindeki rolleriyle kazanmıştır.

Filmografi

2018 Dans la brume
2015 L'Odeur de la mandarine
2012 Farewell, My Queen (Kısa Film)
2012 Whiskied Out
2012 Granny's Funeral
2012 You Ain't Seen Nothin' Yet
2011 Les aventures de Philibert, capitaine puceau
2009 Eden Is West
2004 L'île de Black Mór
2004 Aquarium
2004 Par l'odeur alléché...
2004 A Very Long Engagement
2003 Gomez & Tavarès
2003 The Triplets of Belleville
2001 Amélie
2000 De l'histoire ancienne
2000 Merci pour le chocolat
1999 Children of the Century
1998 Restons groupés
1998 The Pianist
1998 Vidange
1995 L'amour conjugal
1994 L'affaire
1992 Les Enfants du naufrageur
1992 L'affût
1992 La gamine
1991 Toto the Hero
1990 Stan the Flasher
1989 La nuit de l'eclusier
1989 Les Maris, les Femmes, les Amants
1989 Marquis
1987 La villa du cap (Kısa Film)
1986 Nanou
1985 Gwen, or the Book of Sand
1985 L'amour en douce
1985 Drôle de samedi
1985 L'amour ou presque
1985 Harem
1984 The Blood of Others
1984 Une rébellion à Romans
1983 The Death of Mario Ricci
1983 Une pierre dans la bouche
1983 Le Marginal
1982 Nestor Burma, détective de choc
1982 La saisie (Kısa Film)
1982 Casting
1981 La Chèvre
1980 The Horse of Pride
1980 La femme enfant
1980 Deux lions au soleil
1980 Bobo la tête
1979 Les petites fugues
1979 Un si joli village
1979 Womanlight
1978 Holiday Hotel
1977 Le coeur froid
1977 Le point de mire
1976 I Am Pierre Riviere
1976 L'éducation amoureuse de Valentin
1976 The Toy
1975 That Most Important Thing: Love
1975 Pas si méchant que ça
1975 La traque
1975 Un sac de billes
1975 Cyrus le violoncelliste (Kısa Film)
1974 Black Thursday
1974 Verdict
1974 Erica Minor
1974 Le beau samedi (Kısa Film)
1973 L'affaire Dominici
1973 The Invitation
1973 The Mad Adventures of Rabbi Jacob
1972 Quelque part quelqu'un
1972 Le petit poucet
1971 Don't Deliver Us from Evil
1971 La coqueluche
1970 The Confession
1970 Le mur de l'Atlantique
1970 Brigitte C. Six (Kısa Film)
1968 L'astragale
1967 L'une et l'autre
1966 Who Are You, Polly Maggoo?

Televizyon

2015 Meurtres à Collioure (TV Filmi)
2015 Les trois soeurs (TV Filmi)
2014 La forêt (TV Filmi)
2013 Louis la brocante
2013 Je vous présente ma femme (TV Filmi)
2007 Merci, les enfants vont bien!
2007 Dombais et fils (TV Filmi)
2007 Cyrano de Bergerac (TV Filmi)
2005 Bien dégagé derrière les oreilles (TV Filmi)
2005 Désiré Landru (TV Filmi)
2005 Granny Boom (TV Filmi)
2004 La cliente (TV Filmi)
2004 Le voyageur sans bagage (TV Filmi)
2003 Le dindon (TV Filmi)
2001 L'emmerdeuse
2001 Le bourgeois gentilhomme (TV Filmi)
1999 Boulevard du Palais
1999 Anne Le Guen
1999 Le mariage forcé (TV Filmi)
1998 Le sélec
1997 Langevin: le secret (TV Filmi)
1997 Les précieuses ridicules (TV Filmi)
1994 Regards d'enfance
1993 Les Deschiens
1993 Meurtre en ut majeur (TV Filmi)
1992 Mes coquins (TV Filmi)
1992 Le cerf-volant (TV Filmi)
1992 Séparément vôtre (TV Filmi)
1992 Le voyage d'Eva (TV Filmi)
1991 Crimes et jardins (TV Filmi)
1990 Série rose
1989 Les nuits révolutionnaires (Mini Dizi)
1987 Les enquêtes du commissaire Maigret
1987 Gewitter im Mai (TV Filmi)
1986 Cinéma 16
1986 Marie Love (TV Filmi)
1986 Samedi, dimanche, lundi (TV Filmi)
1985 Les enquêtes du commissaire Maigret
1984 Machinations
1984 La reverdie
1984 I cani di Gerusalemme (TV Filmi)
1983 Fraggle Rock
1982 De bien étranges affaires
1982 La sorcière (TV Filmi)
1982 Le canard sauvage (TV Filmi)
1981 On demande grand-père gentil (Kısa TV Filmi)
1981 Caméra une première
1981 Le mythomane
1981 La vie des autres
1981 Le voyage du Hollandais (TV Filmi)
1981 Histoire contemporaine (Mini Dizi)
1980 Le petit théâtre d'Antenne 2
1980 Les dossiers de l'écran
1980 Cinéma 16
1980 Le barbier de Séville (TV Filmi)
1979 Le troisième couteau (TV Filmi)
1979 Le grand inquisiteur (TV Filmi)
1979 Jean le Bleu (TV Filmi)
1979 Les petits soirs (TV Filmi)
1979 Une femme dans la ville (TV Filmi)
1978 Les procès témoins de leur temps
1978 Les Cinq Dernières Minutes
1978 La vigne à Saint-Roman (TV Filmi)
1978 Messieurs les ronds de cuir (TV Filmi)
1977 The Old Fox
1977 Les héritiers
1977 Cinéma 16
1976 Les enquêtes du commissaire Maigret
1976 Première neige (TV Filmi)
1975 Les prétendants de Madame Berrou (TV Filmi)
1975 Pays (TV Filmi)
1975 Cécile ou La Raison des femmes: Vivre à deux (Mini Dizi)
1975 Splendeurs et misères des courtisanes (Mini Dizi)
1974 L'homme au contrat
1974 Jean Pinot, médecin d'aujourd'hui
1974 L'ange de la rivière morte (TV Filmi)
1974 Ardéchois-coeur-fidèle (Mini Dizi)
1973 Les Mohicans de Paris
1973 La porteuse de pain (Mini Dizi)
1973 Wielka milosc Balzaka (Mini Dizi)
1973 Molière pour rire et pour pleurer (Mini Dizi)
1972 Les cent livres des hommes
1971 Les nouvelles aventures de Vidocq
1971 Ubu enchaîné (TV Filmi)
1971 Le songe d'une nuit d'été (TV Filmi)
1970 Irmãos Coragem
1970 Un otage (TV Filmi)
1970 Alice au pays des merveilles (TV Filmi)
1969 Café du square
1969 Délire à deux (TV Filmi)
1968 Les dossiers de l'agence O
1968 Les secrets de la mer rouge
1968 Les grandes espérances (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Michel Robin Fotoğrafları