Michelle Williams

Michelle Williams

Michelle Williams
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.9.1980

Doğum Yeri: Montana, ABD

ABD'li oyuncu. 

Tam adı Michelle Ingrid Williams'tır. Dawson's Creek dizisi ile tanındı. 2006'da Brokeback Mountain filmindeki rolüyle Oscar, BAFTA ve Golden Globe Ödüllerine aday gösterildi.

İlk yılları

Michelle Williams Kalispell, Montana'da doğmuştur. Babası Larry Williams bir eşya tüccarı, annesi Carla Williams ise ev kadınıdır. Beş kardeşi vardır. Santa Fe Christian Lisesi'nde eğitim görmüş ve 1997 yılında 16 yaşındayken babasının 1987 yılında kazandığı Robbins Trading Company'nin sponsorluğunda düzenlenen Robbins World Cup Trading Şampiyonasını kazanmıştır.

Oyunculuk kariyeri 

Williams oyunculuk hayatına Lassie, Baywatch ve Home Improvement gibi yapımlarla başladı.Jessica Lange ve Michelle Pfeiffer'ın başrollerini üstlendiği A Thousand Acres filminde küçük bir rol aldı. Ardından 1998 senesinde Halloween: H20 filminde yer aldı ve Dawson's Creek dizisinde Jen Lindley karakterini canlandırmaya başladı. Bu dizideki rolü ile iki kez YoungStar Awards / Genç Yıldız Ödüllerine; Lassie, Halloween H20: 20 Years Later ve Dick filmlerinde rolleriylede üç kez Young Artist Awards / Genç Sanatçı Ödüllerine aday gösterildi.

6 sezon süren Dawson's Creek dizisi sırasında pek çok filmde yer aldı. 1999 yılında Kirsten Dunst ile birlikte Dick isimli Watergate Skandalı'nı konu alan bir filmde oynadı. Christina Ricci ile birlikte Prozac Nation filminde rol aldı.The Station Agent filmindeki oyuncu kadrosu ile birlikte SAG ödüllerine En İyi Oyuncu Kadrosu dalında aday gösterildiler. 2005 yılı kariyeri açısında oldukça önemli oldu. Yönetmeni Ang Lee olan Brokeback Mountain filmiyle Oscar olarak bilinen Akademi Ödülleri'ne aday gösterildi. Cate Blanchett,Julianne Moore, ve Heath Ledger ile birlikte Bob Dylan'ın hayatını anlatan I'm Not There filminde yer aldı. 2007'de The Tourist ve 2008'de Incendiary filmlerinde Ewan McGregor ile birlikte rol aldı. Ardından 2009 yapımı Martin Scorsese filmi olan Shutter Island ve Derek Cianfrance yapımı Blue Valentine filmlerinde rol almıştır. Blue Valentine filmiyle, En İyi Kadın Oyuncu Akademi/Oscar ödülüne aday gösterilmiştir. Daha sonra 2011 yapımı My Week with Marilyn filminde rol almıştır. Bu filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday olmuştur.

Kişisel hayatı

Babası Brokeback Mountain filminin setinde tanıştığı Avustralyalı aktör Heath Ledger olan Matilda Rose Ledger adında 28 Ekim 2005 doğumlu bir kızı vardır. Kızının vaftiz babası Jake Gyllenhaal, vaftiz annesi ise Busy Philipps'tir. Çift üç yıllık birliktelikten sonra Eylül 2007'de ayrıldı. Bundan bir süre sonra da oyuncu Heath Ledger hayatını kaybetmiştir.

Filmografi

2018 I Feel Pretty
2018 Venom
2018 Dünyanın Bütün Parası
2017 Wonderstruck
2017 The Greatest Showman
2016 Manchester by the Sea
2016 Certain Women
2015 Suite Française
2013 Oz the Great and Powerful
2011 My Week with Marilyn
2011 Take This Waltz
2010 Blue Valentine (Ayrıca yapımcı)
2010 Shutter Island
2010 Meek's Cutoff
2009 Mammoth
2008 Deception
2008 Incendiary
2008 Synecdoche, New York
2008 Wendy and Lucy
2007 I'm Not There
2006 The Hawk Is Dying
2006 The Hottest State
2005 The Baxter
2005 Brokeback Mountain
2004 Land of Plenty
2004 Imaginary Heroes
2004 A Hole in One
2003 The United States of Leland
2003 The Station Agent
2001 Perfume
2001 Me Without You
2001 Prozac Nation
1999 Dick
1999 But I'm a Cheerleader
1998 Halloween H20: 20 Years Later
1997 A Thousand Acres
1995 Timemaster
1995 Species
1994 Lassie

Televizyon

2013 Cougar Town
2000 If These Walls Could Talk 2
1998 Dawson's Creek
1997 Killing Mr. Griffin
1996 My Son Is Innocent
1995 Home Improvement
1995 Raising Caines
1994 Step by Step
1993 Baywatch

Tiyatro

2016 Blackbird
2014 Cabaret
2004 The Cherry Orchard
2002 Smelling a Rat
1999 Killer Joe

Müzik Videosu

2012 Paradise

Görev Aldığı Yapımlar

Michelle Williams Fotoğrafları

Michelle Williams Haberleri

Portreler


Vizyondakiler