Michelle Yeoh

Michelle Yeoh

Michelle Yeoh
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 6.8.1962

Doğum Yeri: Hong Kong

Hong-Konglu aktris, dansçı ve yapımcı. 

Michelle Khan olarak da bilinir. Yeoh Malezya'nın Ipoh şehrinde doğmuş bir Çinli'dir. 1997'de People dergisi tarafından dünyanın en güzel 50 insanı arasından gösterilmiştir. Ayrıca 1983'te Malezya güzellik kraliçesi seçilmiştir.

Bilinenin aksine aslında Kung-Fu ustası değil, bir dansçıdır. Dövüş sanatlarını daha sonra öğrenmiştir. Filmlerinde yaptığı çoğu hareket dansçılıktan kaynaklanan kabiliyetlerini gösterir. İlk filmi olan Sammo Hung ile birlikte rol aldığı aksiyon-komedi filmi olan The Owl and Bumbo (1984) dan sonra, Jackie Chan ve Jet Li'nin filmleri de dahil olmak üzere 20'yi aşkın filmde rol alan Yeoh, kariyerinin zirvesine Crouching Tiger Hidden Dragon (Kaplan ve Ejderha) (2000) ve Memoirs Of A Geisha (Bir Geyşanın Anıları) (2005) filmleriye ulaşmıştır.

Ödüller
MTV Asya Film Ödülü, MTV, 2004
Uluslararası Yılın Aktrisi, MTV & SMG Style Ödülleri (Çin), 2003
Yılın Yapımcısı Ödülü, CineAsia, 2002
Dünya Genç Yetenekler Ödülü, (Cultural Achievement), 2002
Montblanc Arts Patronage Ödülü, (Hong Kong Winner), 2002
Datuk Paduka Mahkota Perak Ödülü, Malezya, 2001
Uluslararası Yılın Yıldızı Ödülü, ShoWest, 2001
Mükemmel Oyunculuk Ödülü, CineAsia, 1999

Filmografi
The Lady (2011)
Babylon A.D (2008)
Sunshine (2007)
Untitled Sunshine Project (2006)
Fearless (2006) (the scenes in which she appeared were eventually edited out)
Memoirs of a Geisha as Mameha (2005)
Silverhawk (2004)
The Touch (2002)
Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)
Moonlight Express (1999)
Tomorrow Never Dies (1997)
The Soong Sisters (1997)
The Stunt Woman (1996)
Wonder Seven (1994)
Shaolin Popey 2 - Messy Temple (1994)
The Tai-Chi Master (1994)
Wing Chun (1994)
Once a Cop (1993)
Holy Weapon (1993)
Executioners (1993)
Butterfly and Sword (1993)
The Heroic Trio (1993)
Supercop - Police Story III (1992)
Easy Money (1987)
Magnificent Warriors (1987)
In the Line of Duty (1986)
My Lucky Stars 2 - Twinkle, Twinkle Lucky Stars (1985)
Yes, Madam (1985)
The Owl and Bumbo (1984)

Görev Aldığı Yapımlar

Michelle Yeoh Fotoğrafları

Michelle Yeoh Haberleri