Michelle Yeoh

Michelle Yeoh

Michelle Yeoh
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 6.08.1962

Doğum Yeri: Perak, Malezya

Hong-Konglu dansçı, oyuncu ve yapımcı.

Asıl adı Michelle Khan'dır. Malezya'nın Ipoh şehrinde doğmuş bir Çinli'dir. 1997'de People dergisi tarafından dünyanın en güzel 50 insanı arasından gösterilmiştir. Ayrıca 1983'te Malezya güzellik kraliçesi seçilmiştir.

Bilinenin aksine aslında Kung-Fu ustası değil, bir dansçıdır. Dövüş sanatlarını daha sonra öğrenmiştir. Filmlerinde yaptığı çoğu hareket dansçılıktan kaynaklanan kabiliyetlerini gösterir. İlk filmi olan Sammo Hung ile birlikte rol aldığı aksiyon-komedi filmi olan 1984 yapımı The Owl and Bumbo'dan sonra, Jackie Chan ve Jet Li'nin filmleri de dahil olmak üzere 20'yi aşkın filmde rol alan Yeoh, kariyerinin zirvesine Crouching Tiger Hidden Dragon / Kaplan ve Ejderha (2000) ve Memoirs Of A Geisha / Bir Geyşanın Anıları (2005) filmleriyle ulaşmıştır.

Filmografi

2028 Avatar 5
2026 Avatar 4
2024 Avatar 3
2023 The Tiger Apprentice (Seslendirme)
2022 Everything Everywhere All at Once
2022 Nezha (Life as Lotus)
2022 Avatar 2
2022 Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi (Seslendirme)
2022 The School for Good and Evil
2021 Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi
2021 Blazing Samurai (Seslendirme)
2021 Gunpowder Milkshake
2020 Boss Level
2019 Bir Şans Daha
2018 Yip Man ngoi zyun: Cheung Tin Chi
2018 Çılgın Zengin Asyalılar
2017 Galaksinin Koruyucuları 2
2016 Suikast
2016 Morgan
2016 Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny
2013 Final Recipe
2011 The Lady
2011 Kung Fu Panda 2 (Seslendirme)
2010 Su Qi-er
2010 Katiller Devri
2008 The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (Video Oyunu - Seslendirme)
2008 The Children of Huang Shi
2008 Purple Mountain
2008 Mumya - Ejder İmparatoru'nun Mezarı
2008 Babil M.S.
2007 Gün Işığı
2007 Far North
2006 Korkusuz
2005 Bir Geyşanın Anıları
2004 Fei Ying
2003 Crouching Tiger, Hidden Dragon (Video Oyunu - Seslendirme)
2002 Tian mai zhuan qi
2000 Kaplan ve Ejderha
1999 Sing yuet tung wa
1997 Yarın Asla Ölmez
1997 Song jia huang chao
1996 A Jin de gu shi
1994 Wing Chun
1994 Shao Lin xiao zi II: Xin wu long yuan
1994 7 jin gong
1993 Yin doi hou hap zyun
1993 Xin liu xing hu die jian
1993 Wu xia qi gong zhu
1993 Tai ji: Zhang San Feng
1993 Dung fong sam hap
1993 Chiu kup gai wak
1992 Süper Polis 3
1987 Zhong hua zhan shi
1987 Tong tian da dao
1986 Wong ga jin si
1985 Xia ri fu xing
1985 Huang jia shi jie
1984 Mao tou ying yu xiao fei xiang

Televizyon

2022 ARK: The Animated Series (Seslendirme)
2019 Star Trek: Discovery
2018 Star Trek: Short Treks (Mini Dizi)
2016 Marco Polo
2015 Marco Polo: One Hundred Eyes
2015 Strike Back

Yapımcı

2013 Final Recipe
2012 Pad Yatra: A Green Odyssey (Belgesel)
2009 Yao tiao shen shi
2004 Fei Ying
2002 Le talisman

Senaryo

2002 Le talisman

Görev Aldığı Yapımlar

Michelle Yeoh Fotoğrafları

Michelle Yeoh Haberleri