Mike Myers

Mike Myers

Mike Myers
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 25.5.1963

Doğum Yeri: Ontario, Kanada

İngiliz asıllı Kanadalı aktör, komedyen, senaryo yazarı ve film yapımcısı.

Tam adı Michael John 'Mike' Myers'tir. Mike Myers'in televizyon kariyeri 1988'de Saturday Night Live'a katılmasıyla başladı. Burada tam 6 dönem geçiren Myers birçok unutulmaz karakteri komedi dünyasına kazandırdı. Daha sonra Wayne's World filmiyle sinema dünyasına geçen Myers So I Married An Axe Murderer filmi ile Austin Powers film serilerinde rol aldı. Animasyon filmi olan Shrek serilerinde Shrek karakterini seslendirdi. Ayrıca Mike Myers'ın oynadığı The Love Guru adlı komedi filmi seçmenler tarafından 7 dalda ödüllere aday gösterildi. Myers'ın hem oynadığı, hem senaryosunu yazdığı filmin aday gösterildiği dallar arasında en kötü film ve en kötü oyuncu seçildi.

Filmografi

2018 Terminal
2018 Bohemian Rhapsody
2015 I Am Chris Farley (Belgesel)
2013 Being Canadian, Sometimes (Belgesel)
2013 Supermensch: The Legend of Shep Gordon (Belgesel – Ayrıca Yönetmen)
2012 Oscar Etiquette (Kısa Film)
2010 Shrek Forever After (Seslendirme)
2009 Inglourious Basterds
2008 The Love Guru (Ayrıca Senarist ve Yapımcı)
2007 Shrek the Third (Seslendirme)
2006 Home (Belgesel)
2004 Shrek 2 (Seslendirme)
2003 Nobody Knows Anything!
2003 The Cat in the Hat
2003 Shrek 4-D (Seslendirme)
2003 View from the Top
2002 Austin Powers in Goldmember
2002 Fat Bastard / Goldmember (Ayrıca Senarist ve Yapımcı)
2001 Shrek (Seslendirme)
1999 Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
1999 Fat Bastard (Ayrıca Senarist ve Yapımcı)
1999 Mystery, Alaska
1998 54
1998 The Thin Pink Line
1998 Pete's Meteor
1997 Austin Powers: International Man of Mystery (Ayrıca Senarist ve Yapımcı)
1993 So I Married an Axe Murderer
1993 Wayne's World 2 (Ayrıca Senarist)
1992 Wayne’s World (Ayrıca Senarist)

Televizyon

2017 The Gong Show
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special
2014 Monty Python Live (Mostly)
2014 Saturday Night Live
2011 Saturday Night Live
2008 2008 MTV Movie Awards
1997 Saturday Night Live
1989 Elvis Stories (Kısa Film)
1989 Saturday Night Live (Ayrıca Senarist)
1987 Meet Julie (TV Filmi – Seslendirme)
1987 It's Only Rock & Roll
1985 John and Yoko: A Love Story (TV Filmi)
1980 Bizarre
1979 The Littlest Hobo
1977 Range Ryder and the Calgary Kid
1975 King of Kensington

Görev Aldığı Yapımlar

Mike Myers Fotoğrafları

Mike Myers Haberleri