Mine Tüfekçioğlu

Mine Tüfekçioğlu

Mine Tüfekçioğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.8.1966

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu. Tam adı Fatma Mine Tüfekçioğlu'dur.

Maltepe Anadolu Lisesi'nde orta eğitimini tamamladıktan sonra, lisans eğitimi almak üzere Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı. 1987 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda stajyer sanatçı olarak göreve başladı. 1991 yılına kadar Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. 1991 ila 1992 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda görev aldıktan sonra Antalya Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Sekiz yıl gibi bir süre Antalya'da görev yaptıktan sonra 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda kadrolu sanatçı olarak görevini sürdürmektedir. Tüfekçioğlu, Devlet Tiyatrolarındaki görevinin yanı sıra, pek çok televizyon dizisi çalışması da yapmıştır.

Tüfekçioğlu, Mayıs 2017'de vefat eden Devlet Tiyatroları sanatçısı Payidar Tüfekçioğlu'nun eşi, gazeteci Hızır Tüzel'in de kardeşidir.

Filmografi

2017 Yarım Kalan
2012 Derin Nefes Al (Kısa Film)

Televizyon

2017 Deli Gönül
2016 İçerde
2015 Nizama Adanmış Ruhlar
2011 Bir Çocuk Sevdim
2009 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Genco
2004 24 Saat
2003 Ölümsüz Aşk

Tiyatro

2013 Kalpak - Vera Kissel
2009 İmparotorluk Kuranlar - Boris Vian
2005 Harputda Bir Amerikalı - Cevat Fehmi Başkut
2000 Bu Bir Rüyadır - Nazım Hikmet
1991 Fırtına - William Shakespeare
1990 Müfettiş - Nikolay Gogol
1990 Bir Şehnaz Oyun - Turgut Özakman
1989 Kamuoyu - Aurel Baranga
1988 Sevgili Doktor - Neil Simon
1988 Gönül Avcısı - Diego Fabri
1987 Boş Beşik - Necati Cumalı
1987 Kısmet (oyun) - Erhan Gökgücü
1987 Mavi Masal - Salih Yakın

Görev Aldığı Yapımlar

Mine Tüfekçioğlu Fotoğrafları

Mine Tüfekçioğlu İle İlgili Haberler

Portreler