Mira Sorvino

Mira Sorvino

Mira Sorvino
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.9.1967

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li aktris. 

Tam adı Mira Katherine Sorvino'dur. Mighty Aphrodite filmi ile En İyi yardımcı Kadın Oyuncu dallarında BAFTA ve SAG ödüllerine aday gösterilmiş, Oscar ve Altın Küre ödülü kazanmıştır. 1996 yılında Norma Jean & Marilyn isimli TV Filminde canlandırdığı Marilyn Monroe rolü ile Emmy ve Altın Küre'ye aday gösterilmiştir. 2006 yılında Human Trafficking ile tekrar Altın Küre'ye aday olmuştur.

1996 ve 1998 yılları arasında Quentin Tarantino, 1999-2002 yılları arasında Olivier Martinez ile birlikte idi. Daha sonra 2004 yılında Christopher Backus ile evlendi.

Filmografi

2017 Waterlily Jaguar
2017 6 Below: Miracle on the Mountain
2016 Exposed
2016 The Red Maple Leaf
2015 Quitters
2015 Do You Believe?
2015 Chloe and Theo
2014 Perfect Sisters
2013 Space Warriors
2012 Union Square
2012 Smitty
2012 Trade of Innocents
2011 Angels Crest
2010 The Presence
2009 Multiple Sarcasms
2009 Like Dandelion Dust
2009 The Trouble with Cali
2009 Sweet Flame
2009 Attack on Leningrad
2007 Reservation Road
2004 The Final Cut
2003 Gods and Generals
2002 WiseGirls
2002 Semana santa
2002 Between Strangers
2001 The Grey Zone
2001 The Triumph of Love
1999 At First Sight
1999 Summer of Sam
1998 The Replacement Killers
1998 Lulu on the Bridge
1998 Too Tired to Die
1998 Free Money
1997 Romy and Michele's High School Reunion
1997 Mimic
1996 Tales of Erotica (Kısa Film)
1996 Beautiful Girls
1996 Tarantella
1995 Mighty Aphrodite
1995 Sweet Nothing
1995 Blue in the Face
1994 Quiz Show
1994 Barcelona
1993 The Obit Writer (Kısa Film)
1993 Amongst Friends
1993 New York Cop (Nyū Yōku no koppu)[40]
1985 The Stuff

Televizyon

2018 Condor
2016 Lady Dynamite
2016 A Christmas to Remember (TV Filmi)
2016 Indiscretion (TV Filmi)
2015 Stalker
2014 Psych
2014 Falling Skies
2014 Intruders
2012 Finding Mrs. Claus (TV Filmi)
2009 The Last Templar (TV Filmi)
2008 House
2008 The Last Templar (Mini Dizi)
2006 Covert One: The Hades Factor (TV Filmi)
2005 Human Trafficking (Mini Dizi)
2003 Will & Grace
2000 The Great Gatsby (TV Filmi)
1996 Norma Jean & Marilyn (TV Filmi)
1995 The Buccaneers
1994 Parallel Lives
1992 Swans Crossing

Görev Aldığı Yapımlar

Mira Sorvino Fotoğrafları

Mira Sorvino Haberleri