Müfit Can Saçıntı

Müfit Can Saçıntı

Müfit Can Saçıntı
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 5.3.1968

Doğum Yeri: Sungurlu, Çorum, Türkiye

Türk yönetmen, oyuncu ve senarist.

Mandıra Filozofu adlı film serisinin yönetmeni ve başrol oyuncusu olarak tanınmıştır.

Yaşamı

1968'de Sungurlu'da doğdu. Astsubay olan babasının görevleri nedeniyle ilkokulu 7 ayrı okulda, ortaokulu Doğubeyazıt‘ta, liseyi Kartal'da bitirdi. TRT'te çalışmaya başlayınca, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Basın Yayın Yüksek Okulu'nun son sınıfındayken okulu terk etti. Öğrenciliği sırasında 'Yarın', 'Genç İnsan', 'Otomobil', 'Boom Müzik' gibi dergilerde çalıştı. Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev aldı.

1990 yılında Olacak O Kadar isimli televizyon programıyla senaryo yazarlığına başladı. On sene boyunca Levent Kırca'nın Olacak O Kadar skeçlerinde yazar kadrosunda yer aldı. 1993 yılında ATV'nin kuruluşunda development bölümünde çalıştı. Onat Kutlar'ın isteği üzerine 'Geldiler' isimli tv-gerilim senaryosu yazdı.

Televizyonlarda önce 1996 yılında önce Kanal 6'da sonra 2002 yılında Kanaltürk'te 'Aranan Adam' adında bir gırgır programı yaptı. Sinema ve dizi senaryolarının dışında, zihni sinir projeleri, şakamera, şakkadanak gibi yapımlarda metin yazarlığı ve yönetmenlik yaptı. 1997'de Ersin Pertan'ın Kuşatma Altında Aşk isimli sinema filminde rol aldı.

2012-2014 arasında Seksenler dizisini yönetti.

2014 yılında senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldığı 'Mandıra Filozofu' adlı filmi yönetti; Rasim Öztekin ve Ayda Aksel ile birlikte başrol oynadı.

'Kahrolsun Şey' adlı senaryosu ABD'de düzenlenen 21. Bağımsızlar Buluşması Film Festivali tarafından (Onur Mansiyonu) ödülüne değer görüldü.

Filmografisi

Oyuncu Olarak

2018 Babamın Ceketi
2017 Yaşamak Güzel Şey
2016 Pamuk Prens
2015 Mandıra Filozofu İstanbul
2011 Babam Sağolsun
1997 Kuşatma Altında Aşk

Televizyon

2014 Mandıra Filozofu
2010 Çocuklar Duymasın
1986 Olacak O Kadar

Yönetmen Olarak

2018 Babamın Ceketi
2017 Yaşamak Güzel Şey
2015 Mandıra Filozofu İstanbul
2014 Mandıra Filozofu
2014 Yengen ve Şengen

Televizyon

2013 Doksanlar
2011 Seksenler

Senarist Olarak

2018 Babamın Ceketi
2017 Yaşamak Güzel Şey
2002 Şeytan Bunun Neresinde?
2001 Son

Televizyon

2013 Çocuklar Duymasın
2011 Arka Sıradakiler
2012 Zengin Kız Fakir Oğlan
2010 Bana Bunlarla Gel
2009 Yalancı Romantik
2008 Paramparça Aşklar
2007 Hayat Apartmanı
2005 Emret Komutanım
2004 Biz Boşanıyoruz
2004 Şöhretler Kebapçısı
1998 Güldüren Cazibe
1986 Olacak O Kadar

Tiyatro

Keloğlan He-Man’e Karşı
Hangi Yüzle
Üç Baba Hasan
Öteki Türkiye

Görev Aldığı Yapımlar

Müfit Can Saçıntı Fotoğrafları

Müfit Can Saçıntı Haberleri