Müfit Kayacan

Müfit Kayacan

Müfit Kayacan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.01.1959

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Türk oyuncu ve tiyatro yönetmeni.

Adana Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunudur. İlk 1983 yılında rol aldığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) kurucularındandır ve 25 sene genel sanat yönetmenliğini üstlenmiştir. Bu süreçte 32 farklı oyunda rol aldı ve 25 oyun yönetti. Aynı zamanda 10 sene Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı görevini yürüttü. Görevi süresince başlatılan birçok festivalden biri olan “Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği” 1993 yılında ilk kez 6 lisenin katılımıyla başladı. Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliği de yapmış olan Kayacan Likya Seyirlik Oyunlar Festivali'nin de fikir babasıdır. Birçok sosyal proje kapsamında köylere, cezaevlerine tiyatroyu taşımış ve antik mekanlarda oyunlar sergilemiştir. 'Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor' projesinin de yürütücülerindendir. Bazı televizyon dizisi ve filmlerde de rol almıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır. 2012 yılında Adım Tiyatro ile sahneye koyduğu ve aynı zamanda rol aldığı Kanlı Nigar oyunundaki “Abdi” rolüyle 16. Afife Tiyatro Ödülleri Müzikal ya da Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir.

Araç muayene videosundaki performansıyla da sosyal medyada fenomen olmuştur.

Filmografi

2021 Aykut Enişte 2
2021 Bayi Toplantısı
2020 Bir Nefes Daha
2019 Küçük Şeyler
2019 Aykut Enişte
2019 Kız Kardeşler
2018 Görülmüştür
2018 Son Çıkış
2017 Körfez
2017 Anons
2017 Yol Kenarı
2016 Kırık Kalpler Bankası
2016 Albüm
2015 Olur İnşallah
2015 Abluka
2008 Çılgın Dersane Kampta
2007 Çılgın Dersane

Televizyon

2019 Yüzleşme
2019 Aşk 101
2018 Adı Zehra
2018 Bartu Ben
2017 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2017 Tutsak
2016 Cesur ve Güzel
2015 Aşk Yeniden
2012 Şubat
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2006 Maçolar
2005 Kezban Yenge
2003 Şıh Senem

Görev Aldığı Yapımlar

Müfit Kayacan Fotoğrafları

Müfit Kayacan Haberleri