Muhammed Cangören

Muhammed Cangören

Muhammed Cangören
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1951

Doğum Yeri: Afganistan

Afgan asıllı Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

Ortaokulda tiyatroya başlamış ve 1969 yılında Afganistan televizyonlarında çalışmaya başlamıştır. 25-30 civarında televizyon filmi bulunmaktadır. 1982 yılında Türkiye'ye gelen oyuncu önce çocuk tiyatroları yapmış daha sonra da İkinci Bahar dizisinde rol alarak dizi serüvenini başlatmıştır.

Daha sonra Kurtlar Vadisi'nde Abuzer Kömürcü adlı karakter ile halkın beğenisini toplamıştır. Daha önce oynadığı karakterlerin haricinde en çok 'Kurtlar Vadisi'ndeki rolü ile bilinmektedir. Pek çok seyirci adını bilmediği halde ona karşı bu oyunu ile büyük ilgi duymuştur. 'Deli Deli Olma (2009)' isimli filmde, 'Allahyar' karakterini canlandırmıştır.

Osman Sınav yaptığı 'Sakarya Fırat 2010' adlı dizide, 'Sıtkı Seyitoğlu' karakterini başarıyla canlandırmışdır.

Ayrıca 30 Kasım 2012'de vizyona giren Ben Affleck'in yönetmen ve oyuncu olarak yer aldığı Argo filminde dükkanının fotoğrafının çekilmesine çok sinirlenen bir İranlı esnafı canlandırmıştır.

Filmografi

2017 Atçalı Kel Mehmet
2016 Vezir Parmağı
2016 Toz
2016 Kaçış
2016 Ateş
2015 Geçmiş
2015 Yav He He
2015 Bir Sevda İşi
2015 Bir Gece
2013 Qüfür
2012 Operasyon: Argo
2010 Sultanın Sırrı
2010 7 Avlu
2009 Deli Deli Olma
2009 Ay Lav Yu
2008 Kara Köpekler Havlarken
2006 Saklı Yüzler
2006 Rıza
2006 Eve Giden Yol 1914
2002 Çamur
2001 Hiçbiryerde
2000 Melekler Evi

Televizyon

2015 O Hayat Benim 
2013 En Uzun Yüzyıl
2013 Osmanlı'da Derin Devlet
2011 Kirli Oyunlar (TV Filmi)
2011 Hayat Devam Ediyor
2010 Bilinmeyen Yaşın Yorgunu
2009 Sakarya Fırat
2009 Kış Masalı
2006 Sıla 2. Sezon Sıla
2006 Sarı Yıldız (TV Filmi)
2006 Kaybolan Yıllar
2005 Şöhret
2005 Sevgilime Göz Kulak Ol (TV Filmi)
2005 Cemalim (TV Filmi)
2005 Beşinci Boyut
2004 Haziran Gecesi
2004 Büyük Buluşma
2004 Kurtlar Vadisi
2002 Sırlar Dünyası
2002 Berivan
2001 Vasiyet
2001 Bizim Otel
2000 Üzgünüm Leyla
2000 Üvey Baba
1998 İkinci Bahar

Görev Aldığı Yapımlar

Muhammed Cangören Fotoğrafları

Muhammed Cangören İle İlgili Haberler