Muhammed Uzuner

Muhammed Uzuner

Muhammed Uzuner
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.5.1965

Doğum Yeri: Samsun, Türkiye

Türk sinema, tiyatro oyuncusu ve yönetmen.

1992’de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü 'Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu. 1993 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Atölyesi’ni kurdu. Burada 2004 yılı sonuna kadar oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti.

Antalya’da bulunduğu süre içinde Tiyatro Atölyesi, Antalya Belediye Tiyatrosu ve Antalya Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. 2006 yılından itibaren, İstanbul’da Tiyatro Pera’da oyunculuk yapmaktadır.

Tiyatro oyunlarının yanı sıra sinema filmleri ve TV dizilerinde de rol almaktadır.

Filmografi

2018 Halef
2017 Taş
2017 Beginner
2016 Kocan Kadar Konuş: Diriliş
2015 Orman (Kısa Film)
2015 Kocan Kadar Konuş
2015 Dolanma
2014 Light Years
2013 Amok Koşucusu (Kısa Film)
2012 Küf
2011 Yurt
2011 Bir Zamanlar Anadolu'da
2010 Görünmeyen
2007 Münferit

Televizyon

2017 Siyah Beyaz Aşk
2017 Sana Kalbimi Verdim
2015 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2014 Saklı Kalan
2012 Koyu Kırmızı
2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2011 Kalbim Seni Seçti
2009 Parmaklıklar Ardında
2008 Rüzgar
2008 Gece Gündüz
2008 Binbir Gece
2007 Bıçak Sırtı
2005 Memleket Hikayeleri - Hem Okudum Hem de Yazdım (TV Filmi)
2005 Emanet ve İhanet (TV Filmi)
2005 Ateşli Topraklar
2004 Perçem
2004 Büyük Yalan
2003 Şıh Senem
2002 Berivan
2002 Aslı ile Kerem
2000 Dadı
1997 Böyle mi Olacaktı?
1995 Çiçek Taksi

Tiyatro

Ada (oyun)
Ah Smyrna'm Güzel İzmir'im
Alaaddin’in Sihirli Lambası
Androcles ile Aslan
Asiye Nasıl Kurtulur?
Bir Kahramana Ağıt
Bir Şehnaz Oyun
Deli Dumrul
Gılgameş (oyun)
Kubilay
Montserrat
Nasreddin Hoca Bir Gün…
Nemrut
Öykülerin Azizliği
Özgürlük Oyunu
Şerefe Hatıralar
Venedik Taciri

Yönetmen Olarak

Ada
Asiye Nasıl Kurtulur?
Ayı
Çılgın Dünya
Deli Dumrul
Kubilay
Misafir
Taziye
Teklif
Uçlar
Yerma

Ödülleri

2012 17. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Bir Zamanlar Anadolu'da

Görev Aldığı Yapımlar

Muhammed Uzuner Fotoğrafları

Muhammed Uzuner Haberleri