Murat Arkın

Murat Arkın

Murat Arkın
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.5.1975

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Asıl adı Murat Cüreklibatur'dur. Sinemada canlandırdığı Malkoçoğlu karakteri ile tanınan Cüneyt Arkın'ın oğludur. Oyunculuğa çocuk yaşlarında başladı. Oynadığı ilk filmler 1979 yapımı Vatandaş Rıza ve 1981 yapımı Önce Hayaller Ölür filmleridir. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Enformatik bölümününden mezun oldu. Yüksek lisans için gittiği Londra'da eğitiminin ardından burada bir şirket kurarak Londra'da yaşamaya başladı. 

2011 yılında İstanbul'a geldiği sırada bir ajans aracılığıyla Pis Yedili dizisinde oyunculuk yapmaya başladı. 2012 yılında Fox TV'de yayınlan Harem isimli komedi dizisinde 'Kare Murat' karakterini canlandırdı. Ayrıca 2014 yılında Panzehir isimli filmde Kara Cemal'in gençliğini canlandırmıştır. 2016 Kasım'da vizyona giren Dağ II filminde 'Arif' karakteriyle oyunculuğunu kanıtlamıştır.

Filmografi

2018 Börü
2018 Hürkuş: Göklerdeki Kahraman
2017 Arif V 216
2016 Dağ 2
2015 Altın Horoz
2014 Panzehir
2013 Artiz Kahvesi (Video)
1981 Önce Hayaller Ölür
1979 Vatandaş Rıza
1977 Sevgili Oğlum

Televizyon

2018 Börü
2012 Harem
2013 Pis Yedili

Görev Aldığı Yapımlar

Murat Arkın Fotoğrafları

Murat Arkın Haberleri