Murat Cemcir

Murat Cemcir

Murat Cemcir
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.11.1976

Doğum Yeri: Tokat, Türkiye

Türk oyuncu.

Gürcü kökenlidir. Takva ve Yeraltı gibi filmlerde yardımcı rollerde yer alan oyuncu, Selçuk Aydemir yönetmenliğindeki komedi dizileri Üsküdar'a Giderken ve Ramazan Güzeldir ile dikkat çekmiştir. Ahmet Kural ile uyumlu bir ikili oldukları Çalgı Çengi filmindeki performansı ile beğeni toplamıştır. Oyunculuğunu oynadığı karakterlerle geliştirmektedir. Gürcüceyi iyi derecede konuşabilen oyuncu, at biniciliği ile ilgilenmektedir. 2010 yılında Selçuk Aydemir yönetmenliğinde çekilen 'Çalgı Çengi', Düğün Dernek filmleri ve İşler Güçler'de Ahmet Kural ile başrol oynamıştır. Mustafa Kemal Üniversitesi Otomotiv Bölümü mezunudur. 2013 yılının sonunda Düğün Dernek filminde Çetin karakteri ile büyük beğeni kazanmıştır. Cemcir, 2014 yılında başlamış olan Kardeş Payı dizisinde 35 bölüm başrol olarak oynamıştır.

Filmografi

2018 Ailecek Şaşkınız
2018 Ahlat Ağacı
2016 Çalgı Çengi İkimiz
2015 Düğün Dernek 2: Sünnet
2013 Düğün Dernek
2012 Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (Seslendirme)
2011 Çalgı Çengi
2011 Yeraltı
2008 Kurbanlık
2007 Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu (Seslendirme)
2006 Polis
2006 Pars: Kiraz Operasyonu
2005 Takva

Televizyon

2016 Hayatımın Aşkı
2015 Kardeş Payı
2012 İşler Güçler
2012 Üsküdar'a Giderken
2011 Küstüm Çiçeği
2011 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2009 Ramazan Güzeldir
2009 Bir Bulut Olsam
2008 Gazi
2005 Beşinci Boyut
2004 Büyük Buluşma
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı

Görev Aldığı Yapımlar

Murat Cemcir Fotoğrafları

Murat Cemcir Haberleri

Portreler


Vizyondakiler