Murat Ergür

Murat Ergür

Murat Ergür
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.11.1973

Doğum Yeri: Denizli, Türkiye

Türk oyuncu ve yönetmen. Tiyatroya olan ilgisi çocuklukluktan gelen Ergür, 1987 yılında Denizli Belediye Konservatuarı tiyatro oyunculuk bölümünü kazandı. Aynı yıl katıldığı “Denizli Tiyatrosu”nda Sadık ASLANKARA'nın yönettiği Fernando ARRABAL’ın “Cephede Piknik” adlı oyunundaki Zapo rolü ile sahnedeki ilk profesyonel deneyimini yaşadı. 

1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk bölümünü kazandı. Burada çeşitli sanatçılardan Oyunculuk, Tiyatro kuramları, Türk tiyatrosu, Ritim, Dans ve Şan eğitimi aldı.

Mezuniyet ve askerlik sonrası, Denizli’de kendi tiyatrosu olan “Metropol Tiyatrosu”nu açtı. Ardından farklı deneyimler yaşamak için 1999 yılında İstanbul’a geldi. Bu tarih itibarıyla da pek çok tiyatro ve dizide hem rol aldım hem de yönetmenlik yaptım. Ahmet GÜLHAN, Kandemir KONDUK, Tuncay ÖZİNEL, Çetin AKÇAN, Haldun DORMEN, Ayşen GRUDA gibi önemli tiyatro insanları ve oyuncular ile çalıştı. Bunun yanı sıra seslendirme, kurumsal etkinlikler gibi alanlarda da yer aldı.

Halen oyuncu ve yönetmen olarak çalışmaktadır.

Filmografisi

2016 Yağmurlarda Yıkansam
2014 Recep İvedik-4
2012 Krem
2010 Sihirbazın Çırağı (Türkçe Seslendirme)
2009 Hannah Montana: The Movie (Türkçe Seslendirme)
2008 Prenses Perfinya
2008 Indiana Jones Kristal Kafatası Krallığı (Türkçe Seslendirme)
2007 Terabithia Köprüsü (Türkçe Seslendirme)
2007 Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu (Türkçe Seslendirme)
2007 Büyük Hazine: Sırlar Kitabı (Türkçe Seslendirme)
2006 Arabalar (Türkçe Seslendirme)
2005 Beşinci Boyut
2004 Kadın Terzisi
2003 Çanakkale: Son Kale
2002 Çocuklar Duymasın
2002 Reyting Hamdi
2000 Ona Bakma Bana Bak
1999 Ayrılsak da Beraberiz
1994 Manisa Tarzanı
1992 Mahallenin Muhtarları

Görev Aldığı Yapımlar

Murat Ergür Fotoğrafları