Murat Garipağaoğlu

Murat Garipağaoğlu

Murat Garipağaoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.10.1969

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

1987 yılında İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na girdi. 'Macbeth', 'Woyzeck', 'Marat Sade', 'Zengin Mutfağı' gibi oyunların başrollerini üstlendi. Zengin Mutfağı oyunundaki performansıyla 2013 Afife Jale Ödüllerinde 'En Başarılı Komedi/Müzikal Oyuncusu Ödülü'ne layık görüldü.

Filmografi

2019 Uzun Zaman Önce
2019 Çiçero
2012 Bu Son Olsun
2002 Çamur

Televizyon

2020 Hekimoğlu
2017 Diriliş: Ertuğrul
2014 Diğer Yarım
2014 Cinayet
2012 Suskunlar
2007 Dicle
2004 Sahra


Tiyatro

Macbeth
Woyzeck
Marat Sade
Zengin Mutfağı

Ödülleri

2013 Afife Jale Ödülleri En Başarılı Komedi/Müzikal Oyuncusu

Görev Aldığı Yapımlar

Murat Garipağaoğlu Fotoğrafları

Murat Garipağaoğlu Haberleri

Portreler